SAP-FEPOL celebra que Interior admeti el greu problema de seguretat a Barcelona però adverteix que moure 183 agents d’altres poblacions generarà nous problemes d’inseguretat al territori català

Aquesta organització insisteix en què cal adoptar noves mesures, com la creació d’una bossa d’hores estructural mentre no tinguem noves promocions al carrer

Barcelona, 18 de juliol del 2019.-

En relació a l’anunci realitzat aquest matí pel Conseller d’Interior, Miquel Buch, on ha informat que destinarà 320 nous agents a Barcelona (en realitat són 183 donat que els 137 restants ja es troben a Barcelona des del mes de juny), el sindicat SAP-FEPOL celebra que per fi es reconegui el greu problema d’inseguretat existent a la capital catalana, però alerta que la solució no és moure a agents d’arreu del territori per tal de garantir la seguretat a Barcelona.

Aquesta mesura pot generar nous problemes a les localitats on estaven destinats anteriorment, i que actualment ja estan patint les conseqüències de la manca d’inversió en seguretat pública durant aquests últims anys.

El Prat, Vilanova o Sitges només en serien un exemple, però són poblacions on s’està patint aquesta manca d’efectius actual. Com es diu vulgarment, estaríem desvestint un sant per vestir-ne un altre.

Per tant, no es poden deixar més poblacions descobertes, perquè el que provoca com a resposta és que els seus habitants s’organitzi en patrulles ciutadanes o, en altres casos, fins i tot contractin serveis de seguretat privada.

SAP-FEPOL considera fonamental que Interior contempli altres mesures de caràcter immediat, com ara l’aprovació d’una bossa d’hores estructural per a totes les poblacions que pateixen aquesta manca d’efectius policials, però molt especialment per a Barcelona. En el cas dels Bombers de Barcelona, aquesta bossa d’hores estructural ja ha estat recentment aprovada.

Aquesta mesura permetria cobrir les dades de cobertura mínima marcades per la Direcció General de la Policia. No actuar en aquesta direcció només dilatarà el problema que acabarà provocant que el sistema policial entri en fallida.

Data: 
18/07/2019


Send this to a friend