Oferiment per ocupar determinades places d’USC de forma provisional

La SGRH ha iniciat un procés per cobrir de manera provisional 21 destinacions d'USC. La data límit de presentació de sol·licituds és el 30 d'agost

Barcelona, 7 d’agost del 2019.-

Ahir 6 d’agost de 2019 es va publicar a la intranet corporativa del CME, el procés per cobrir de manera provisional (comissió de servei o adscripció provisional), vint-i-una (21) destinacions per bona part del territori.

Després de molts anys de sequera de noves promocions, juntament amb la gairebé nul·la mobilitat interna, aquest oferiment permetrà a algunes companyes i companys poder apropar-se als seus domicilis.

Des del Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) partim de la base que el Concurs General de mobilitat és la forma reglada per tal de cobrir les places que s’ofereixen i per tant hauria de ser només aquest el procediment a seguir.

No obstant, cal tenir present que els nous efectius de la darrera promoció que es troben realitzant el seu primer període de pràctiques, canviaran de destinació per iniciar el segon període. Per tant amb l’oferiment publicat PREP 4030/2019, entenem que l’Administració vol afavorir que algunes de les places que s’haurien de cobrir amb agents en pràctiques, puguin ser ocupades per agents d’anteriors promocions.

I diguem entenem, perquè la publicació d’aquest oferiment no ens ha estat comunicada prèviament a les organitzacions sindicals, així com tampoc ha estat consensuada. De ser així, SAP-FEPOL hauria presentat algunes propostes que creiem haurien millorat les condicions i haurien aportat una major informació. Informació que avui desconeixem, com per exemple:

  • Es desconeix el nombre de places per cada destinació.
  • La durada dels llocs a cobrir seran tal com es regulen les comissions de servei, un any renovable per un altre.
  • Els agents que hagin guanyat plaça al darrer concurs general, es podran presentar i en cas de guanyar una plaça a l’oferiment, la vacant que deixen es podrà cobrir amb altres sol·licituds del mateix oferiment.
  • Els agents que actualment es trobin en comissió de servei i es presentin a aquest oferiment, per tal d’ocupar la nova plaça hauran de renunciar a la comissió de servei que tenen actualment.
  • Els agents que es trobin ocupant plaça a APEN, ARSET, ARICD i Sales de Comandament poden participar en l’oferiment, però els hi donaran preferència als que es troben a les USC de les ABP’s.
  • Segons consta al mateix redactat s’haurà de garantir el servei ordinari de cada unitat d’origen, la qual cosa pot portar controvèrsia per sortir beneficiat un agent o un altre en funció de l’ABP on estigui destinat.

Des de la nostra organització pensem que la intenció amb aquest procés és bona. No obstant, considerem que el fet de deixar fora les organitzacions sindicals la data en què s’ha publicat, deixen moltes preguntes a l’aire que tot plegat pot comportar un efecte contrari al desitjat.

Des de la nostra organització sindical demanen a tots aquells que tingueu qualsevol dubte us poseu en contacte amb l’extensió 20283. Per la gestió de currículums extensions 45544 i 47810. Així mateix us recordem que l’últim dia de presentació de sol·licituds és el proper 30 d’agost del 2019.

Número de comunicat:
C-113/2019
Data: 
07/08/2019
Enllaç a PDF:
Clica aquí per descarregar-lo


Send this to a friend