Les patrulles ciutadanes són la resposta de la necessitat que té la ciutadania de protegir-se

Barcelona, 12 d’agost del 2019.-

Així ha justificat la portaveu del Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL), l’augment del fenomen de patrulles ciutadanes que darrerament s’ha fet més evident a Catalunya. Un fenomen que s’ha incrementat darrerament arreu del territori i que deixa en evidència la dificultat per la qual passa el nostre sistema de seguretat pública.

En declaracions al programa d’Onda Cero “La Ciutat d’Estiu”, Imma Viudes ha manifestat que el fenomen del sorgiment de les patrulles ciutadanes “és resposta a la necessitat que té la ciutadania de protegir-se davant l’augment de la incidència delictiva que hi ha hagut aquests darrers anys”.

No obstant però, la portaveu de la nostra organització sindical ha remarcat que aquestes patrulles ciutadanes, ja sigui per la manca de formació que tenen les persones que les formen, o per la manca de recursos poden acabar generant més problemes dels que pretenen evitar, al exposar-se físicament i personal a delinqüents multireincidents.

És per això que novament, Viudes ha recordat que ha de ser exclusivament la policia qui ha de poder fer front a aquest increment delinqüencial que venim patint els darrers anys, però no podem fer-ho sense revertir una manca d’inversió en seguretat pública (causa principal que ens està fent pagar la factura de la situació actual).

Al llarg de la seva intervenció, la portaveu del SAP-FEPOL ha tornat a denunciar que el model de prevenció policial s’ha anat perdent poc a poc a les ciutats, com a conseqüència del degoteig constant d’efectius que ha provocat que els que estan treballant al carrer, només puguin estar-hi a reacció. Viudes ha lamentat que a dia d’avui mossos “no tingui patrulles realitzant vigilància, cosa que dona via lliure als delinqüents”.

Per altra banda, i en relació al conflicte amb el top manta, la portaveu de la nostra organització sindical ha valorat de manera positiva el dispositiu proposat pel nou Tinent d’Alcalde de la Seguretat de l’Ajuntament de Barcelona. A l’efecte Viudes, davant d’un assumpte que es pot convertir en un problema d’ordre públic, les administracions no poden mirar cap a una altra banda.

En aquesta nova intervenció davant dels mitjans de comunicació, SAP-FEPOL ha tornat a exigir una bossa d’hores extraordinàries ja que, tal i com ha remarcat la nostra portaveu,  “no podem dilatar un problema de manca d’efectius, a l’espera que noves oposicions surtin al carrer”. A l’efecte Viudes ha recordat que “en algunes comissaries no es cobreixen les dades de cobertura mínima” cosa que està provocant que en algunes comissaries, només hi hagi una patrulla al carrer.

Per tant, des de la nostra organització sindical insistim! Cal adoptar mesures urgents i així ho continuarem denunciant davant dels mitjans de comunicació, mentre no es solucionin els greus problemes que no ens permeten donar el servei que la ciutadania necessita.

Número de comunicat:
C-115/2019
Data: 
12/08/2019
Enllaç a PDF:
Clica aquí per descarregar-lo


Send this to a friend