És Barcelona una ciutat insegura?

Barcelona, 14 d’agost del 2019.-

Setmana nefasta a Barcelona que acredita la necessitat d’intervenir de manera urgent i immediata sobre el Sistema de Seguretat Pública de Catalunya. Des del Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) nos ens cansarem de reclamar l’aprovació de mesures urgents en benefici del servei que porta desenvolupant #sotamínims el cos de mossos d’esquadra.

I és que aquesta setmana està donant la raó a les dues campanyes que des de finals del 2016 porta abanderant la nostra organització sindical. La manca d’efectius policials que pateix la Policia de la Generalitat i el baix preu de l’hora extraordinària han fet que les campanyes sindicals #sotamínims i #PerUnesHoresExtresDignes tinguin més sentit i força que mai.

Què espera el Govern de Catalunya a valorar les peticions que des de la nostra organització sindical li venim fent des de fa més de dos anys? Quants escrits i quantes intervencions públiques haurem de fer per tal que s’aprovin les bosses d’hores estructurals per a totes aquelles unitats que pateixen la manca d’efectius? Després de l’esperada incorporació de les noves companyes i companys a les destinacions, la situació continua essent la mateixa i és que, en moltes de les comissaries de Catalunya (per no dir en la pràctica totalitat) no es compleixen les dades de cobertura mínima.

Els mitjans de comunicació no paren de demanar el posicionament dels qui representem al col·lectiu, sobre la normal percepció d’inseguretat que pateix la ciutadania. I SAP-FEPOL (com a sindicat referent) sempre ha dit el mateix. Calen mesures urgents que posin policies al carrer. I aquestes només passen per incrementar el preu de l’hora extraordinària i per aprovar una bossa d’hores estructurals per a totes les unitats que pateixen la xacra de la manca d’efectius.

I és que així és com s’ha actuat amb altres col·lectius, com és per exemple el de Bombers de la Generalitat! Per què no es fa el mateix amb el cos de mossos d’esquadra. Quina intenció hi ha al darrera?

És evident que la situació és complicada i és evident que el cos de mossos d’esquadra necessita una injecció econòmica urgent! I això ho veuen tots els sectors de la societat. Des de la pròpia ciutadania, passant pel comerç i arribant fins i tot a les administracions locals, algunes de les quals han adoptat mesures com la recuperació de la figura del “sereno” per fer front a la sensació d’inseguretat que pateixen els seus veïns i veïnes.

La ciutadania reclama presència policial al carrer! La ciutadania reclama prevenció policial sobre la comissió de delictes! I mentrestant el Govern de la Generalitat (en tant que ja no és únicament el Departament d’Interior el responsable) permet amb la seva inacció, que aquesta situació s’agreugi. Això sí! Les esquenes dels i de les policies continuen carregant (amb la màxima professionalitat) tot el pes d’una situació que ni en som els responsables, ni sols podrem solucionar. Nosaltres ho continuarem denunciant!

Número de comunicat:
C-117/2019
Data: 
14/08/2019
Enllaç a PDF:
Clica aquí per descarregar-lo


Send this to a friend