Col·lapse del Sistema de Seguretat Pública de Catalunya

Si el sistema de seguretat pública no ha entrat encara en fallida és en bona part, per la professionalitat i l'esforç que diàriament venen assumint tots i cadascun dels membres del cos de mossos d'esquadra

Barcelona, 22 d’agost del 2019.-

El passat 21 d’agost de 2019, es van reunir a la Comissaria de Les Corts el Director General de Policia i la Prefectura per tractar les últimes dades delinqüencials de Barcelona. Segons declaracions en finalitzar: “la situació no és “ni alarmant ni excepcional”malgrat reconèixer que les dades “no són bones“.

Des del SAP-FEPOL venim denunciant els últims dos anys que la situació empitjoraria per la manca de recursos humans i materials. El CME ha passat de fer un “patrullatge” preventiu a fer-ne un de reactiu. Setmana darrera setmana les dades ens continuen donant la raó, desgraciadament. Els agents del CME estan al límit, no poden més. Si la situació no s’adreça, el col·lapse es produirà.

SAP-FEPOL ve denunciant públicament des de finals de 2016, a través de dues campanyes, la manca d’efectius policials que té la Policia de la Generalitat i els baix preu de l’hora extraordinària, fent que les campanyes sindicals #sotamínims i #PerUnesHoresExtresDignes tinguin més sentit i força que mai.

El Govern de la Generalitat no sabem si sap, entenem que sí, que la delinqüència no només s’incrementa per un o dos factors, sinó que al darrera hi ha diversos i diferents factors. Però el que segur que sí sap és que una de les solucions (la principal) és tenir agents de policia al carrer fent prevenció. És una obvietat, no!!! La prevenció és la principal i més potent eina contra la delinqüència. El Govern de la Generalitat, com responsable màxim de la Policia de la Generalitat. A dia d’avui no s’està fent.

Des de SAP-FEPOL ho estem denunciant perquè són els “patrulleros” que ens truquen i ens ho diuen desesperats. No poden donar el servei de qualitat que voldrien donar a la ciutadania, ni poden garantir, en molts casos, la seva pròpia seguretat. Dia a dia, la sort (i la professionalitat del CME) està del nostre costat, però això no es pot mantenir en el temps i esperem que no es produeixi cap desgràcia personal dins del col·lectiu per reaccionar. Vostès seran els únics responsables.

Des de SAP-FEPOL hem insistit, insistim i insistirem que el Govern i la Prefectura es deixin de fotos per la galeria i d’estadístiques (veritats a mitges), i es posi a treballar per treure, com a solució immediat, una bossa d’hores estructurals i a un preu digne.

JA N’HI HA PROU D’EXCUSES. Posi’ns a treballar per pal·liar la manca de recursos humans i materials, que és la veritable xacra del CME.C-118 Colapse del sistema de seguretat publica

Número de comunicat:
C-118b/2019
Data: 
29/08/2019


Send this to a friend