SAP-FEPOL diu No a la pèrdua de competències

Tal i com manifestéssim ja per escrit al Conseller Jané, la Generalitat de Catalunya ha de defensar les competències que el cos de mossos d'esquadra té transferides. Una d'elles les aigües interiors i mar territorial

Barcelona, 29 d’agost del 2019.-

Al maig de 2017, amb el Conseller Jordi Jané, i més recentment, a l’agost de 2019, amb el Conseller Miquel Buch, SAP-FEPOL ha posat damunt de la taula el conflicte competencial que es donava, i que es continua donant, amb la Guàrdia Civil.pel que respecta a les actuacions de Policia Judicial que s’estaven duent a terme en aigües territorials de Catalunya.

Finalment durant la reunió celebrada el 12 de març de 2019 en el si de la Comissió Nacional de Coordinació de la Policia Judicial, aquesta va prendre la decisió salomònica que la competència en matèria de Policia Judicial en els espais marítims recau exclusivament en el cos de la Guàrdia Civil.

Des de Sindicat Autònom de Policia volem manifestar públicament que, basant-nos únicament i exclusiva en la normativa actual i vigent, la competència en aigües interiors i mar territorials recau exclusivament en la Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra.

Aprofitem l’avinentesa, i ja serà la tercera vegada, per recordar-li a la Generalitat, i més concretament a la Conselleria d’Interior, que cal defensar davant qui correspongui que aquestes competències són del CME, i tal i com li hem demanat dues vegades, que porti aquesta qüestió a la Junta de Seguretat, ja que no és un tema menor.

Així mateix, des de SAP-FEPOL volem recordar a la Conselleria d’Interior, que per poder desenvolupar les competències en els espais marítims del territori català amb unes mínimes garanties, cal incrementar els recursos materials i humans de la Unitat Subaquàtica.

ENLLAÇ A L’ESCRIT PRESENTAT: clica aquí

Número de comunicat:
C-119/2019
Data: 
29/08/2019
Enllaç a PDF:
Clica aquí per descarregar-lo


Send this to a friend