SAP-FEPOL insta al Departament d’Interior a presentar una proposta d’acord en el proper Consell de la Policia

Tal i com es van comprometre en la reunió que el Departament va mantenir amb SAP-FEPOL i mosS.O.S en data de 14 de març, reclamem que en el proper Consell se'ns traslladi la proposta d'acord que segons se'ns ha manifestat Interior té preparada

Barcelona, 17 de setembre del 2019.-

El 14 de març, membres del moviment mosS.O.S, juntament amb el Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) ens tancàvem a la Comissaria de l’Eixample i a la seu Departament d’Interior en defensa dels interessos del col·lectiu, reclamant una reunió amb els nostres responsables polítics.

Una reunió que finalment es va produir després de 26 hores de tancament i en la qual els qui representàvem al col·lectiu vam poder traslladar al Conseller, al Secretari General i a la Directora de Serveis del Departament d’Interior la necessitat de reiniciar les negociacions que permetessin aprovar les millores necessàries per al cos de mossos d’esquadra.

Tal i com consta en el comunicat fet al respecte (comunicat C-70/2019 de 16 de maig), el Departament d’Interior es va comprometre a buscar fórmules alternatives  per reiniciar el diàleg entre les parts i posar una proposta d’acord sobre la taula que llavors (segons ens deien) ja estava preparada, en el cas que no s’hagués resolt el procés electoral.

Doncs bé! Arribats al Consell de la Policia que tindrà lloc el proper dia 20 i veient que les negociacions continuen aturades com a conseqüència de la querella criminal presentada per USPAC, des de la nostra organització sindical demanem al Departament d’Interior que posi sobre la taula la proposta d’acord.

Els membres del cos de mossos d’esquadra ni poden, ni es mereixen per més temps que les negociacions continuïn aturades i, malgrat no s’ha pogut constituir un nou Consell de la Policia, cal que el Departament d’Interior faci efectiu el compromís que va adquirir amb el col·lectiu després de la reunió del passat 14 de març.

Tanmateix, i amb la voluntat de desencallar aquesta situació, des del SAP-FEPOL recordem que en la darrera sessió del Consell de la Policia de 20 de juny, ja vam proposar la possibilitat d’incorporar en les negociacions, a aquelles organitzacions sindicals que, amb el recompte del vot presencial, han assegurat pràcticament la seva presència en el màxim òrgan de representació del cos de mossos d’esquadra.

I és que davant la precària situació del sistema de seguretat pública de Catalunya no podem perdre més temps i cal seure amb la màxima celeritat possible a la mesa de negociació, no aixecant-nos si s’escau, fins que no s’arribi a un acord entre les parts.

Número de comunicat:
C-123/2019
Data: 
17/09/2019
Enllaç a PDF:
Clica aquí per descarregar-lo


Send this to a friend