Toni Castejón: Les patrulles ciutadanes són la resposta de la població per buscar una solució al problema de la inseguretat

Barcelona, 18 de setembre del 2019.-

El portaveu de la Federació de Professionals de la Seguretat Pública de Catalunya (FEPOL), a la qual està integrada la nostra organització sindical, ha denunciat que les patrulles ciutadanes (com les recentment aparegudes Guardian Angels) són la resposta de la població, als greus problemes de seguretat que pateixen. Uns problemes ha asseverat Castejón fruit de la deixadesa política que impedeix un correcte funcionament del sistema de seguretat pública de Catalunya.

No obstant el portaveu de la FEPOL ha recordat que aquestes patrulles ciutadanes no poden actuar com a policies i ha reclamat als responsables polítics, l’aplicació de mesures urgents que millorin un sistema de seguretat, que en cap cas pot dependre d’aquestes patrulles ciutadanes.

En declaracions a Catalunya Radio, Castejón ha reclamat la necessitat de poder tornar a la “normalitat policial“, la qual passa sens cap mena de dubte per recuperar els 2000 efectius policials qua a dia d’avui falten i per aprovar, mentre això no sigui així, mesures urgents que minvin les greus conseqüències que aquesta mancança provoca. Així mateix, el portaveu de la FEPOL ha lloat els operatius que darrerament s’han realitzat per combatre els furts i els dispositius conjunts que s’han fet a la xarxa del metro de Barcelona.

Per últim, des de la FEPOL s’ha celebrat l’anunci fet ahir per la Conselleria d’Interior en relació a la nova promoció de 750 efectius, però ha reclamat al Conseller Buch (tal i com fes SAP-FEPOL en el comunicat publicat ahir) que en el proper Consell de la Policia vingui amb una proposta d’acord que reverteixi la greu situació per la qual passa a dia d’avui el cos de mossos d’esquadra.

Data: 
18/09/2019


Send this to a friend