Resum de la Comissió Delegada d’Infraestructures de 25 de setembre

Resum de la segona reunió de la Comissió d'Infraestructures del Departament d'Interior i les organitzacions sindicals

Barcelona, 25 de setembre del 2019.-

Avui 25 de setembre s’ha reunit per segona vegada la Comissió Delegada d’Infraestructures on, després de presentar-se la Sra. Imma Soler com a Cap del Servei de Prevenció de Riscos Laborals i la Sra. Sílvia Lluís com a Secretaria de la Comissió, s’han tractat els següents punts:

  • Pla econòmic i financer.

Davant de la insistència de SAP-FEPOL, el Departament d’Interior ha creat un Pla estratègic d’infraestructures pels períodes compresos entre el 2020 i 2024. Aquest Pla ja ha estat aprovat en l’Acord de Govern del passat dia 1 d’agost i ha estat dotat amb un pressupost de cinquanta-cinc (55) milions d’euros.

Des de la nostra organització sindical hem demanat una còpia del contingut del Pla Estratègic, se’ns informa que cal demanar-ho a Prefectura.

Entre les millores a fer hi trobem, la rehabilitació de l’ABP Sant Martí, la col·locació i millora de càmeres de seguretat de les regions Metronord, Barcelona, Terres de l’Ebre, Metrosud i el canvi de càmeres a  Mollerusa, La Jonquera, a més a més, la col·locació de plaques solars.

  • Climatització.

Se’ns informa dels canvis i millores en els diferents aparells de climatització. Després que l’any 2017 es milloressin les ABP de Sant Matí, de Lleida, de Vielha i de Santa Coloma de Farners, al 2018 es van millorar les de la CD de l’Escala, l’ART i Sala de Girona i la CD de Ripollet.

Per aquest 2019 es millorarà la climatització de les ABP de Berga, de Mollet del Vallès, de Cervera, de Salou, de Blanes, de Ciutat Vella, de Granollers i de les Corts.

De cares al 2020 hi ha la previsió de fer el canvi de les refredadores de l’ABP de La Bisbal d’Empordà, de l’ABP de Sant Feliu de Guíxols, de l’ABP d’Arenys de Mar, de l’ABP de Caldes de Montbui i CD de Sant Celoni.

Cal recordar que bona part d’aquestes actuacions són conseqüència de la forta pressió que SAP-FEPOL ha fet duran aquest últims anys per tal de millorar les condicions climàtiques dels diferents edificis, així com també de les contínues denúncies que hem fet davant la Inspecció de Treball.

  • Altres actuacions previstes encara per aquest 2019.

Es planteja fer la coberta de l’ABP de les Borges Blanques, la millora de les façanes de l’ABP de Lleida, ventilacions de l’ABP d’Horta Guinardó, millores a l’ABP de Balaguer, els vestidors de Gavà i la remodelació de la CD de Banyoles.

També, es preveu la millora en les zones d’accés, de més d’una trentena d’edificis, entre els que destaquem, ABP Granollers, ABP de Ponent i Pirineus.

Per altra banda hi ha previstes per aquest mateix 2019, millores en la porta i zones d’accés de ABP Girona, l’OAC de Santa Caterina de Girona, l’OAC de Portbou, l’ABP de Blanes i l’ABP de Tarragona.

Pel que fa als problemes de temperatures dels vestidors de l’ABP Sants Montjuic, ABP Premià i ABP Salou, s’estan estudiant diverses formes de millora, entre elles, la possibilitat de fer cobertes enjardinades.

  • Temperatures aigua calenta a ARRO Girona

Tal i com denunciéssim per escrit, la setmana passada en visita realitzada per l’Inspector de Treball, juntament amb els responsables del Departament d’Interior i els delegats de SAP-FEPOL, es va poder comprovar com l’aigua de la dutxa d’aquest edifici sortia a una temperatura de 45ºC.

A l’efecte, el Departament ens comenta que es va fer una actuació per arreglar-ho. Però vists els resultats de la Inspecció és evident que no ha funcionar. La problemàtica rau en el fet, que l’acumulador no pot baixar de 60ºc per tal d’evitar riscos amb la legionel·losis. Per tant es va col·locar una sistema que barrejava l’aigua calenta amb freda. Se’ns diu que s’estan plantejant nous sistemes.

  • Desconfort tèrmia a la Unitat d’Estafes del Complex Central.

Se’ns informa que es va cremar un “fan coil” i que a dia d’avui ja està reparat.

  • Galeria de tir de Gavà.

Se’ns explica que d’inici la sortida de ventilació de la galeria estava orientada als edificis veïns i que això va generar una certa problemàtica. Per aquest motiu va ser necessari girar la sortida de fums i un cop girada, al posar-la en marxa generava tot un seguit de vibracions que feien caure les plaques del fals sostre.

A dia d’avui s’han tret les plaques per evitar que caiguin i s’està parlant amb l’empresa de manteniment per trobar una solució.

  • Millores en les garjoles de l’ABP de Sant Boi de Llobregat.

Degut a la neteja i altres substàncies, les parts inferiors de les portes de les garjoles han patit un procés d’oxidació molt accelerat. S’ha pres la decisió de retirar la part deteriorada i fer-la amb acer del tipus inoxidable. Les actuacions es tenen previstes fer-les durant el proper mes d’Octubre.

  • Aplacat de pedra de l’ABP de Pont de Suert.

Les peces de l’aplacat de pedra estaven fitxades amb morter i s’han desprès. Es col·locaran novament amb tacs químics.

  • Temperatures ABP del Vendrell.

Es comenta que SAP-FEPOL ha fet un escrit sobre la problemàtica de temperatures interiors de l’edifici i sobre l’aigua calenta sanitària de les dutxes del vestidor d’homes.

Se’ns diu que van fallar els dos compressor de la refrigeradora i que degut a les vacances no s’han pogut demanar perquè l’empresa subministradora no estava en funcionament. Així doncs hi ha la previsió que en pocs dies arribi i es pugui posar en funcionament.

Sobre la problemàtica de l’excés de temperatura d’aigua calenta de les dutxes dels vestidors d’homes, se’ns comenta que ha passat el mateix. Les electrovàlvules que regulen la temperatura de l’aigua, les ha de subministrar una empresa que també estava en període de vacances, motiu pel qual en breu es col·locaran.

Aquestes han estat les qüestions tractades. Ja saber que per qualsevol dubte o aclariment us podeu posar en contacte amb els nostres delegats i les nostres delegades.

Número de comunicat:
C-127/2019
Data: 
25/09/2019
Enllaç a PDF:
Clica aquí per descarregar-lo


Send this to a friend