Reunió entre la Comissaria General de Recursos Operatius i les organitzacions sindicals

Resum dels punts tractats a la reunió del passat 19 de setembre, entre els Caps de la CGRO i les organitzacions sindicals

Sabadell, 25 de setembre del 2019.-

El passat 19 de setembre de 2019, les organitzacions sindicals representatives hem assistit a la reunió amb el Cap de la Comissaria General de Recursos Operatius en els que hem parlat dels següents temes:

1.- ÀREA PENITENCIÀRIA

  • Vehicles pesants.

Des del SAP-FEPOL exposem el problema burocràtic que suposa la reparació dels vehicles pesants així com la necessitat d’adquirir-ne de nous. Ens expliquen que se’n van licitar però de moment no arriben.

  • Vehicles amb seients en posició lateral a la marxa.

Des de la nostra organització sindical hem denunciat repetides vegades que no es pot circular en posició lateral a la marxa, per la perillositat extrema que això suposa. A l’efecte les noves furgonetes de trasllats ja es van adquirir conforme a la nostra petició.

Però d’aquelles furgonetes de rènting amb seients en posició lateral, l’administració, en el seu dia, en va adquirir unes quantes que malauradament encara circulen i per tant hi ha companys/es que continuen viatjant de costat. La CGRO no en tenia coneixement i hi posarà fil a l’agulla.

  • Quadrant amb solapament.

Malgrat algunes organitzacions sindicals han reclamat la retirada del Q5M (atacant de nou a la nostra) i malgrat la Comissaria en un principi són reticents a canviar-ho, des del SAP-FEPOL recordem que aquest és un dels punts que les organitzacions que encara mantenim la Unitat Sindical, continuem reclamant mitjançant el document de greuges que es va presentar.

Per tant esperem que el proper 11 d’octubre, aquesta sigui una qüestió que el Departament entri a negociar.

  • Malalties infeccioses.

Es demana que s’estableixi un sistema amb més garanties perquè els agents de trasllats siguin coneixedors de les malalties infeccioses que pateixen les persones que traslladen.

  • Hores extraordinàries.

La CGRO ens ha confirmat que n’ha demanat però no arriben. Des del SAP-FEPOL, a l’igual que estem fent amb totes aquelles unitats que pateixen la manca d’efectius que ens té #sotamínims, tornem a reclamar la necessitat extrema d’aprovar bosses d’hores estructurals.

  • Vestidors CP Brians.

Segons ens confirma la Comissaria ja està parlat amb Infraestructures i Justícia. Està previst tancar els barracons a finals d’octubre.

  • CP Quatre Camins.

Després que SAP-FEPOL denunciés per escrit el dia 18 de setembre la plaga de rates detectada en aquesta destinació, a la reunió es va insistir en la necessitat de netejar i desinfectar aquestes dependències policials amb la màxima celeritat possible. No fer-ho posaria en risc a les persones treballadores de contraure malalties com salmonel·la, leptospirosis o febres.

  • Videoconferències.

Es parla que aniria molt bé una modernització en aquest àmbit i reconeixen que estalviarien uns 6.000 trasllats l’any. No obstant des de Justícia no són receptius i prefereixen la compareixença dels efectius policials a la videoconferència.

2.- GEI

La Comissaria General ens confirma que s’ha comprat un simulador de tir. Així mateix estan treballant per adquirir una “killer house” per entrenar en condicions òptimes, així com la seva millor ubicació que podria ser a sota l’heliport tot i que no està decidit.

Per altra banda encara resta pendent treure alguna plaça de la categoria de caporal en LD.

3.- SUBSÒL

Es demanen materials per treballar però, des del SAP-FEPOL hem posat l’accent especialment en els detectors de gasos, ja que sense ells no es pot accedir als espais confinats.

4.- AQUÀTICA

Des del SAP-FEPOL, tal i com féssim en el darrer Consell de la Policia, hem manifestat la nostra preocupació per l’afectació de la greu pèrdua de competències. A l’efecte se’ns comenta que aquest és un tema que tenen previst portar a la propera Junta de Seguretat de Catalunya, per tal de no retrocedir en el marc de treball que teníem fins ara.

5.- MUNTANYA

Des del SAP-FEPOL hem requerit una solució a la licitació deserta de 2 peces de roba per a la Unitat, on l’SGEL ha decidit comprar-ne només una mitjançant compra menor. Des de la nostra organització sindical hem reclamat que també s’adquireixi l’altra peça.

6.- CANINA

Demanem que es faci la compra de 2 parells de botes per tal que aquests 2 efectius que no en tenen puguin estar operatius.

L’inici del curs es farà al gener, no pot ser abans per la manca de material.

7.- ESCORTES

S’està a l’espera de poder fer un curs de formació i un oferiment de places LD.

No descarten la dotació de dispositius elèctrics tipus TÀSER per aquelles persones que fan servei unipersonal. No obstant com que podria ser un element de discòrdia entre efectius que el volen utilitzar i els que no, de moment és un plantejament que tenen en estudi.

8.- TEDAX

Actualment hi ha sis (6) robots però amb tres (3) segurament n’hi hauria prou. Això sí! Cal actualitzar-los. És per això que l’Àrea té l’encàrrec d’estudiar quins són els més adequats per adquirir-los.

Per altra banda, tant la màquina de raigs x com els químics es té previst posar-ho al dia durant el proper any 2020.

En relació a la cobertura de sinistres, en el tema de mitjans aeris es cobreixen les persones que pugen a l’helicòpter i estan mirant d’ampliar la cobertura pels especialistes de TEDAX que facin manipulació de material químic específic en explosius.

Se’ns explica que properament es faran canvis a l’Àrea per tal d’incrementar personal i actualitzar mètodes de treball.

9.- MITJANS AERIS

Novament es reclama el Pla de Carrera Professional així com el material pendent de cascos i armilles que encara no han rebut resposta.

10.- BRIGADA MÒBIL

Hi ha un comunicat específic d’ordre públic que recull els temes tractats.

11.- GNP

La DAS va fer una auditoria i estan treballant per fer una reestructuració per disminuir-les en aquelles unitats que no són imprescindibles. Des del SAP-FEPOL recordem que sobre aquesta qüestió hi ha un Acord signat i per tant s’haurà de respectar en tots els seus extrems.

12.- MATERIAL

El material de les unitats/àrees de la CGRO no estan reconegudes malgrat està treballat i demanat. Com que no entra per reposició ordinària sempre s’ha de fer per compres de contracte menor que suposa que es dilati en el temps o per fons de maniobra. Es voldria disposar d’un aplicatiu perquè els/les agents de la CGRO poguessin fer la petició de vestuari que els és necessari.

Aquests han estat els punts tractats a la reunió! Per qualsevol ampliació de la informació us podeu posar en contacte amb la xarxa de delegats i delegades que el SAP-FEPOL té al Complex Central.

Número de comunicat:
C-129/2019
Data: 
25/09/2019
Enllaç a PDF:
Clica aquí per descarregar-lo


Send this to a friend