El Departament d’Interior torna a exigir un nou esforç al cos, sense negociar un sistema de compensació

La Prefectura i la SGRH comuniquen a les organitzacions sindicals quin és l'escenari de canvis de planificació horària que patiran els efectius policials

Barcelona, 30 de setembre del 2019.-

El Departament d’Interior torna a modificar, per enèsima vegada, les condicions de treball del cos de mossos d’esquadra. Avui, la Prefectura i la Subdirecció General de Recursos Humans, després d’informar a tots els comandaments operatius i després que hagi estat difosa la informació en els mitjans de comunicació, ha reunit a les organitzacions sindicals.

En aquesta reunió se’ns ha informat que, davant d’un nou i “sobrevingut” escenari, cal tornar a modificar les condicions laborals i les planificacions horàries de diverses Àrees i Unitats del Cos.

A l’efecte s’han contemplat fins a sis escenaris i fins a sis possibilitats de modificar condicions de treball, per algunes de les quals són necessàries les corresponents resolucions del Director General de la Policia. Aquestes són:

  • Maximització de la resposta operativa de la BRIMO amb horari 7 x 7, tenint la setmana de festa dos grups en situació de disponibilitat (GNP).

  • Maximització de la resposta operativa de les ARRO, per la qual cosa a partir del proper 7 d’octubre (i davant la imminent publicació de la sentència del procés) tots els efectius passarien a fer un horari de quatre (4) dies de treball per dos (2) de festa.

  • En funció dels esdeveniments als efectius de la CGINF, CGRO, CGMOB, Comissaria Tècnica, ARRO, ART, Sales de Coordinació i Mediació se’ls limitarien els drets (permisos per GNP, permisos per hores acumulades, assumptes personals, etc.)

  • En funció de l’evolució dels esdeveniments es suspendrien llicències per estudis a aquells efectius que es trobessin a l’ISPC (ex: inspectors). Aquesta situació seria únicament diària i per aquells efectius destinats als llocs especificats en el punt 3.

  • En el cas de ser necessari i mitjançant una nova resolució del DGP s’ampliaria la limitació de drets establerts en el punt 3 per a la resta de serveis.

  • I en cas extrem (i amb una nova resolució del DGP) es planificarien canvis de quadrants per als efectius amb horari especial flexible.

Des del Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) considerem que aquesta modificació horària és una nova presa de pèl i un nou atemptat a la negociació col·lectiva, més quan des del primer Consell de la Policia realitzat després dels atemptats del 2017, sempre hem reclamat una negociació que permeti acordar una compensació per aquests tipus de dispositius.

Específicament es considera límit la situació de les ARRO, les quals són les principals perjudicades per aquesta nova exigència. És per això que SAP-FEPOL realitzarà un comunicat independent exposant quina és la situació real d’aquesta especialitat.

Número de comunicat:
C-131/2019
Data: 
30/09/2019
Enllaç a PDF:
Clica aquí per descarregar-lo


Send this to a friend