Reunió de la Regió Policial del Camp de Tarragona de 3 d’octubre del 2019

Reum dels punts tractats a la darrera reunió de la RP Camp de Tarragona celebrada el passat 3 d'octubre

Tarragona, 8 d’octubre del 2019.-

El passat 3 d’octubre es va celebrar la reunió entre els comandaments de la Regió Policial del Camp de Tarragona, els serveis d’Administració i les organitzacions sindicals. A continuació us fem un resum dels punts portats per la nostra organització sindical.

  • Increment de les mesures de seguretat a les comissaries.

Des de la nostra organització sindical tornem a reclamar un increment de les mesures de protecció de les comissaries. Tal i com ja hem reclamat de manera reiterada, la instal·lacions de pilons i càmeres de vigilància és imprescindible.

A preguntes del SAP-FEPOL el servei d’Administració ens informa que Infraestructures del Departament d’Interior està estudiant en quina comissaria es necessària la col·locació de blocs de formigó i pilons.

Així mateix el servei d’Administració ens ha informat que durant el mes de setembre ja s’ha iniciat el canvi de càmeres, concretament a l’ABP-Baix Camp i que correlativament s’aniran fent els canvis a la resta de dependències de la RPCT.

  • OAC Mallafré.

Des de el SAP-FEPOL volem saber per què s’espatlla tan sovint el porter automàtic de l’entrada de vehicles de Mallafré. Denunciem que com a conseqüència d’aquestes continues avaries, els vehicles policials s’han de deixar fora, al igual que els de paisà. Des de Administració es manifesta que ja s’ha reparat tres vegades aquest any i que s’ està treballant per col·locar un porter automàtic més actual.

Per altra banda, la nostra organització sindical ha tornat a reclamar un increment de les mesures de seguretat d’aquestes dependències, ja que dels escrits i demandes presentades encara no tenim cap resposta de quan començaran les obres. L’Administració ens informa que resta a l’espera de la data de començament de les obres.

  • Reposició de cadires.

Des del SAP-FEPOL hem tornat a reclamar la partida de reposició de les cadires per les comissaries de la Regió Policial del Camp de Tarragona, ja que en alguns despatxos hi ha cadires fitxes que no compleixen amb la normativa de Salut Laboral.

Des de l’ Administració manifesta que durant el mes de Setembre es va fer un reposició de quaranta-set (47) cadires a la Regió. Així mateix es farà un estudi per saber on falten i es farà una reposició a cada comissaria.

  • Porta lateral Comissaria de Districte de Salou

SAP-FEPOL tornem a peticionar l’habilitació, amb codi d’entrada, de la porta lateral de la comissaria de Salou, per tal que en puguin fer ús els agents, ja que sobretot, a partir dels mesos de març i abril i fins al mes de setembre, hi ha moltes persones denunciant a la recepció.

L’entrada i sortida de mossos (sobretot als canvis de torn) per la porta principal, dona una imatge corporativa de poca operativitat ja que la gent veu passar davant seu molts mossos que entren i surten i ells porten molta estona esperant ser atesos.

Des d’Administració se’ns manifesta que Infraestructures està estudiant quin material és el més adient i en breu començarà la instal·lació d’aquest dispositiu.

  • ABP Vendrell.

Des del SAP-FEPOL hem denunciat les dutxes dels vestuaris, les quals estan espatllades des del 25 de juliol (aspecte denunciat per la nostra organització sindical) i encara no s’han reparat.

L’Administració informa que aquells mateix dia (3/10/2019) havien arribat les vàlvules de les dutxes per ser substituïdes. Des de la nostra organització sindical considerem aberrant que durant tot el període d’estiu els efectius policials hagin estat sense dutxes.

Per altra banda, durant el torn de nit del passat 13 de setembre, el Cap de Torn va fer constar al llibre de novetats de la comissaria que la temperatura de la planta baixa superava els 28ºC. La sensació de calor i xafogor s’ha tornat insofrible a conseqüència de la fallida dels dos compressors de la climatització.

L’Administració ha col·locat provisionalment uns “pingüins” per pal·liar les altes temperatures, però recordem que aquest aparells estan dissenyats per refrigerar uns 20-25 meres quadrats i la planta baixa de la comissaria del Vendrell té al voltant dels 200 metres quadrats. Des d’Administració se’ns manifesta que es va realitzar un informe de riscos laborals i la resposta d’Infraestructures és que en “breu” el problema s’haurà solucionat.

Per tant altra vegada hem de confiar que es repari aquesta situació. És per això que, tal i com ve fent SAP-FEPOL en altres dependències i en tant que es vulnera la Llei de Prevenció de Riscos i Salut Laboral, es posarà en coneixement de la Inspecció de Treball de la Seguretat Social aquest situació.

Així mateix i sobre aquesta mateixa destinació, SAP-FEPOL ha tornat a denunciar les deficiències en parc mòbil. A dia d’avui, dels sis vehicles logotipats que té l’ABP, només dos estan operatius. Aquesta situació està provocant que s’hagin de realitzar serveis amb vehicles no logotipats, la qual cosa afecta al bon funcionament de la Unitat d’Investigació.

Des de la nostra organització sindical som conscients que el quadre de comandaments de l’ABP Vendrell ha de fer malabarismes per poder cobrir tots els serveis amb un mínim de garanties. Però aquesta situació no pot continuar per més temps.

Des d’Administració ens comenten que a dia d’avui el parc mòbil consta de 4 vehicles ja operatius, un per recollir a taller (que ja està reparat) i un altre s’havia espatllat el dia 02/10/2019. El compromís és tenir  tots els vehicles a punt.

  • Sector de Trànsit del Vendrell.

Des del SAP-FEPOL, hem denunciat que el Sector de Trànsit del Vendrell disposa d’una furgoneta Xenon amb més d’un mig milió de quilòmetres, per la qual cosa creiem que aquesta no està en condicions òptimes entre d’altres motius perquè produeix una mala combustió dels gasos que entren dintre de l’habitacle de la furgoneta amb el perill de poder provocar intoxicacions als agents que estan fent ús d’ella.

Aquest vehicle amb la quantitat de quilòmetres que té a les seves espatlles ja hauria d’haver-se  donat de baixa, però sent conscients de la situació precària del parc mòbil del CME sol·licitem que en tot cas sigui reparat i condicionat adientment per evitar mals majors.

Des d’Administració informa que la furgoneta Xenon té hora al taller el proper mes de novembre per intentar solucionar els problemes de mala combustió i que tanmateix s’està cercant una alternativa paral·lela.

SAP-FEPOL ha denunciat el fet que el Sector de Trànsit del Vendrell només disposi d’un parany per a motocicletes i que és del tot insuficient. Sol·licitem que es tingui en compte aquesta situació i que s’ampliï la dotació de paranys.

Des d’Administració informa que aquesta setmana han arribat paranys i que es farà un repartiment equitatiu entre les ABP del Camp de Tarragona que tinguin mancances.

Per últim, hem reclamat la motivació per la qual no s’ha reposat el casc de dotació a un company que, en acte de servei el passat mes de juny va patir un accident quedant del tot inservible. L’Administració ens informa que durant el trimestre actual se li farà la reposició al company.

  • Manca d’ordinadors UI Cambrils.

Des del SAP-FEPOL hem denunciat que l’equip d’investigació de Cambrils té una manca d’ordinadors i seria necessària una reposició d’un ordinador de taula o d’un portàtil. Administració ens comenta que es farà un estudi de la cobertura d’ordinadors de l’ABP Reus i més en concret de la Unitat d’Investigació, que és d’on depèn funcionalment la UI-Cambrils.

  • Plaga de mosquits a ABP Valls.

Des del SAP-FEPOL volem saber la problemàtica de la plaga de mosquits de l’ABP Valls. Des d’Administració se’ns informa que la empresa SINTEC ja ha fumigat i solucionat la problemàtica. A l’efecte considerem que aquestes empreses haurien de fer actuacions en prevenció per evitar futures plagues i no actuar un cop ja han aparegut.

Aquestes han estat les qüestions que la nostra organització sindical ha denunciat a la reunió regional. Per ampliar la informació us podeu posar en contacte amb la nostra xarxa de delegats que tenim a la Regió Policial.

Número de comunicat:
C-137/2019
Data: 
08/10/2019
Enllaç a PDF:
Clica aquí per descarregar-lo


Send this to a friend