Reunió de negociació Administració i organitzacions sindicals d’11 d’octubre del 2019

Es reinicien les negociacions entre sindicats i administració que evidencia la distància entre postures i que per tant, preveu una negociació llarga i exigent

Barcelona, 12 d’octubre del 2019.-

Ahir va tenir lloc la primera reunió de negociació entre Administració i organitzacions sindicals, a la qual hi van assistir els Consellers electes en el Consell de la Policia i que reiniciava de nou, les negociacions per millorar les condicions laborals dels membres del cos de mossos d’esquadra. A l’efecte, els representants del Departament d’Interior van presentar un document, que des del SAP-FEPOL volem entendre que és el punt d’inici d’una negociació que, per la distància de postures, preveiem serà llarga i exigent.

I és que ahir, lluny de començar a negociar, el Departament d’Interior va intentar tornar a dilatar una negociació que ja porta massa temps parada i que al nostre entendre, no pot esperar més. De tots els punts del document de greuges presentat el mes de setembre del 2018 ahir, només un d’ells es va arribar a concretar.

L’Administració està disposada a retornar les 68 hores d’assumptes persones que ja teníem abans de les retallades. De la resta de mesures no han concretat res. És cert que algunes d’elles, com el pagament del 100% del sou de les baixes o el pagament de l’ÀGORA (encara que fos tard) ja està pagat. D’altres com els vals menjador, les pagues extres, el FAS, el complement de productivitat o pertànyer a la Mesa General depenen de Funció Pública.

Però de la resta de punts, com l’equiparació amb bombers, la bossa d’hores estructurals, l’increment del preu de l’hora extraordinària, la compensació per treballar nits i festius, la implementació del Q5 per a tots els serveis, la jubilació anticipada i pla de carrera professional per a USC, el Departament d’Interior podria haver portat millores a la reunió.

No va portar res! Bé sí! Un parell de qüestions més. Una declaració d’intencions d’aprovar la jubilació anticipada abans de finalitzar l’any 2021 (cosa que no depèn exclusivament de la Generalitat de Catalunya) i un preu de l’hora extraordinària (21,04 euros diürna i 25,25 la nocturna) que, en cas d’acceptar-se, continuaria per sota del preu de l’hora ordinària. De la resta de qüestions no es va avançar res.

Però lluny d’escoltar només i no aportar, ahir SAP-FEPOL (marcant de nou la diferència) portava les propostes treballades amb aquells amb qui encara estem en Unitat d’Acció. Unes propostes que ahir, des de la nostra organització sindical, vam tornar a defensar.

SAP-FEPOL va continuar reclamant (amb propostes treballades) que els mossos no som menys que els bombers, va reclamar (amb propostes treballades) que cal aplicar mesures urgents per fer front a la manca d’efectius que ens té #sotamínims. SAP-FEPOL ahir va reclamar (amb propostes treballades) que cal incrementar el preu de l’hora extraordinària, va presentar una proposta (similar al complement de cobertura mínima de bombers) que fa front a l’absentisme laboral, va reclamar de nou un Pla de Carrera Professional com el proposat per nosaltres l’any 2016, que cal un q5 per tothom i que cal, una compensació que faci atractiu el torn de nit i compensi treballar en dies festius.

El Departament d’Interior, vistes les propostes presentades per SAP-FEPOL en la reunió d’ahir, va demanar que els hi féssim arribar per escrit, per tal que així en la propera ens en puguin donar resposta. Companyes i Companys! La negociació que es va reiniciar ahir es preveu llarga i, com ja hem dit, per la distància de les postures entre ambdues parts, també es preveu intensa. Nosaltres ja hem presentat la nostra proposta a l’Administració i per tant, dilluns mateix ens podem tornar a reunir. Escalfem els motors!

Número de comunicat:
C-139/2019
Data: 
12/10/2019
Enllaç a PDF:
Clica aquí per descarregar-lo


Send this to a friend