SAP-FEPOL reclama que es garanteixi la seguretat dels efectius de les Unitats de Seguretat Ciutadana

Després de quatre dies d'actes violents i veient que alguns han estat gestionats per efectius de seguretat ciutadana, SAP-FEPOL ha instat al Departament d'Interior que garanteixi la seva seguretat

Barcelona, 18 d’octubre del 2019.-

Catalunya viu aquests dies, moments extremadament complicats, amb la presència de grups violents a diferents ciutats del país. Uns fets que, tal i com ha reconegut el propi cos de mossos d’esquadra, en algun moment han provocat que el propi dispositiu d’ordre públic es vegi superat per la manca d’efectius. Com a conseqüència d’aquests, la resta d’efectius del cos (també els de seguretat ciutadana) han estat activats dins del Pla Operatiu Minerva.

Des del Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) i especialment des de la Secretaria de Seguretat Ciutadana volem mostrar la nostra preocupació, per algunes imatges que ja hem vist fins el moment. Imatges que mostrem, com membres uniformats de seguretat ciutadana (i algun d’investigació) han hagut de participar en incidents d’ordre públic a pit descobert i sense cap tipus de material de protecció.

Des de la nostra organització sindical, essent conscients de la complexitat de la situació, considerem una temeritat, i més veient la violència expressada contra el nostre cos policial, exposar als efectius de seguretat ciutadana a fer tasques d’ordre públic. Fer-ho a més sense dotar-los d’un material, que mínimament garanteixi la seva integritat física pot ser certament irresponsable.

Hores d’ara el balanç de mossos ferits pels greus disturbis que s’han produït durant aquestes quatre jornades és gravíssim. Exposar efectius policials sense un material adient a fer tasques d’ordre públic pot multiplicar les greus conseqüències que el cos de mossos d’esquadra ja ha patit.

És per això que des de la nostra organització sindical exigim al Departament d’Interior que vetlli i asseguri fins el màxim exponent, la integritat física de tots els efectius policials i més especialment -veient algunes imatges- la d’aquells a qui s’encomanen funcions per les quals no estan preparats, sense cap tipus de recurs i sense cap tipus de material.

Número de comunicat:
C-146/2019
Data: 
18/10/2019
Enllaç a PDF:
Clica aquí per descarregar-lo


Send this to a friend