SAP-FEPOL demana la convocatòria urgent de la reunió de negociació entre Administració i sindicats

La nostra organització sindical no vol que el recurs contra l'arxiu de la querella criminal presentada per USPAC contra SAP-FEPOL i un nou contenciós administratiu impossibilitin continuar negociant.

Barcelona, 28 d’octubre del 2019.-

El passat 11 d’octubre va tenir lloc la darrera reunió de negociació entre el Departament d’Interior i els Consellers de les organitzacions sindicals representatives. Una reunió en la qual l’Administració ens va lliurar un document, amb el qual pretenia arribar a un acord amb les organitzacions sindicals.

Lluny d’acceptar-lo, en la mateixa reunió la nostra organització sindical va presentar quines són les propostes alternatives que sí milloren les condicions laborals del cos de mossos d’esquadra i que ens equipara amb la resta de cossos especials de la Generalitat.

Vistes les propostes presentades, el Departament va demanar que lliuréssim un document explicant-les. Unes propostes però, que des del SAP-FEPOL ja havíem presentat i defensat amb anterioritat.

No obstant, des de la nostra organització sindical hem tornat a presentar de nou, el document amb el qual insistim en la necessitat d’equiparar les condicions laborals i les retribucions del cos de mossos d’esquadra amb el de bombers de la Generalitat, en la necessitat d’incrementar el preu de l’hora extraordinària i d’incrementar el preu i els dies sobre la compensació per treballar 12 hores, en la necessitat d’aprovar bosses d’hores estructurals per fer front a la manca d’efectius, així com també de compensar degudament les nits i els festius.

Dit això! Aquest document es va presentar en data de 14 d’octubre! A l’efecte, des de la nostra organització sindical considerem que catorze dies són suficients per haver estudiat les propostes reflectides. És per això que des del SAP-FEPOL instem al Departament d’Interior a convocar-nos de manera immediata per continuar negociant.

Som conscients que entre mig hi ha hagut la sentència del Jutjat d’Instrucció 2 de Tarragona, arxivant la querella criminal que USPAC va presentar contra la nostra organització. Som conscients que la TRISINDICAL ha anunciat que recorrerà aquest arxiu. Som conscients que la primera ha presentat ara, un nou contenciós administratiu, i que tot plegat no ha permès l’escrutini final electoral.

Però el cos de mossos d’esquadra no pot veure’s afectat per aquesta lamentable situació. El passat 11 d’octubre, el Departament d’Interior va convocar a les organitzacions sindicals i des del SAP-FEPOL reclamem que se’ns torni a convocar, amb la mateixa fórmula.

Número de comunicat:
C-157/2019
Data: 
28/10/2019
Enllaç a PDF:
Clica aquí per descarregar-lo


Send this to a friend