SAP-FEPOL torna a instar a la Divisió de Trànsit a prioritzar la seguretat dels especialistes i deixar de planificar serveis unipersonals

Ho hem denunciat moltes vegades i ho tornem a fer davant que aquesta pràctica, que a l'inici si bé era esporàdica, no pot acabar essent habitual

Barcelona, 28 d’octubre del 2019.-

No és la primera vegada que el Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) denuncia la planificació de serveis amb patrulles unipersonals a l’especialitat de trànsit. La planificació d’aquests serveis no garanteix la seguretat, per nosaltres obligada, que cal garantir a tots els efectius policials. Ho ha fet per escrit i en sessions del Consell de la Policia.

I tot i que el Sector de Trànsit d’Igualada (ART Central) ha estat el darrer exemple denunciat d’aquesta pràctica, des de la nostra organització sindical hem tingut coneixement de l’existència de patrulles unipersonals planificades arreu del territori.

Una pràctica com a conseqüència de la manca d’efectius que pateix de forma general tot el cos de mossos d’esquadra i de manera específica l’especialitat de trànsit i que, SAP-FEPOL està denunciant i fent pública amb la seva campanya #sotamínims.

La nostra organització sindical, amb un escenari de 4 sobre 5 d’alerta terrorista, no pot permetre aquestes planificacions i a l’efecte considerem que, amb els mitjans possibles cal evitar-ho. El darrer acord signat permet trobar alternatives i possibilitats que evitin tenir patrulles d’un sol especialista i per tant, no podem permetre que el que, si bé a l’inici semblava esporàdic, ara acabi essent habitual.

La nostra organització sempre prioritzarà la seguretat de les especialistes i dels especialistes. Una prioritat que estem segurs també és la de la Prefectura i també de la Comissaria General de Mobilitat.

Esperem doncs que amb aquest comunitat es tinguin per sabudes aquestes pràctiques i la Comissaria General doni les ordre oportunes per tal de prioritzar la seguretat dels efectius de trànsit.

Número de comunicat:
C-156/2019
Data: 
28/10/2019
Enllaç a PDF:
Clica aquí per descarregar-lo


Send this to a friend