Els drogotests caducats denunciats per SAP-FEPOL seran substituïts de manera immediata

Després de la nostra denúncia, la Divisió de Trànsit ha confirmat que aquest mateix mes de novembre els drogotests caducats podran ser substituïts

Barcelona, 30 d’octubre del 2019.-

El Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) ha tingut coneixement que durant aquest mes d’octubre s’estan utilitzant els Drogotest de la marca Dräger Drug Check 3000 que haurien caducat.

És per això que, de manera immediata després d’haver tingut coneixement de la noticia, la nostra organització sindical ha denunciat aquests extrems a la Comissaria General de Mobilitat i a la Divisió de Trànsit, a qui s’ha sol·licitat que aquest material fos substituït de manera immediata.

Després de la nostra denúncia, la Divisió de Trànsit es va posar en contacte amb nosaltres. Des d’un primer moment s’ha reconegut els fets denunciats per SAP-FEPOL, acceptant que per qüestions relacionades amb els concursos de licitació, s’ha anat esgotant tot el material.

No obstant, assumint per tant que algun material pugui estar a dia d’avui caducat, des de la Divisió de Trànsit també se’ns ha manifestat que la incidència en el servei és nul·la, en tant que aquest material es fa servir de triatge com a prova indiciària i, en cas d’algun positiu, es realitza una segona prova (aquesta sí definitiva) al conductor o conductora.

Dit això, des de la Comissaria General de Mobilitat ja s’han fet gestions amb el Servei Català del Trànsit per tal que el proper concurs de licitació d’aquest tipus de material es subministri de manera ràpida i immediata.

A preguntes de la nostra organització sindical, la Comissaria ens ha manifestat que a principis d’aquest mateix mes de novembre hi haurà l’entrada del nou material i per tant, es podrà posar fi a aquesta situació.

Per tant, tot agraint la ràpida resposta facilitada per la Comissaria, des de la nostra organització sindical, abans de fer un pas més sobre aquesta qüestió, esperarem que es compleixin els terminis expressats.

Número de comunicat:
C-158/2019
Data: 
30/10/2019
Enllaç a PDF:
Clica aquí per descarregar-lo


Send this to a friend