El cos de mossos torna a complir! El Govern de la Generalitat el continua ignorant

Mentre que el cos continua estant a l'alçada de les circumstàncies, el Govern de Catalunya ignora les nostres legítimes reivindicacions

Barcelona, 11 de novembre del 2019.-

Nova mostra de professionalitat la mostrada ahir pels membres del cos de mossos d’esquadra. En una nova exigència, la Policia de la Generalitat va contribuir ahir al desenvolupament normal d’una nova jornada electoral.

Malgrat els mossos i les mosses d’esquadra van haver de fer front a un dispositiu sense els recursos oportuns, ho van fer amb una professionalitat absoluta. Com diríem, sense queixar-se. I és que ahir vam veure per exemple, mossos i mosses en situacions lamentables.

Vam veure mossos i mosses anar als punts de votació assignats en metro. Tornar a les comissaries dels punts de votació amb transport públic per la tardança del transport que els havia de recollir. Vam veure com mossos i mosses d’esquadra eren portats a col·legis electorals sense possibilitat de recolzament en cas de requerir-lo. I vam veure com molts efectius policials van quedar a expenses de la ciutadania (en una llarga jornada laboral) per poder trobar un espai, fins i tot, on fer les necessitats més bàsiques.

Tot plegat un nou episodi frustrant per a molts efectius policials. Però vam complir! Els mossos i les mosses d’esquadra (malgrat algú ho havia arribat a posar en dubte) vam tornar a complir i vam tornar a estar a l’alçada, cosa que avui, no podem dir del Govern de la Generalitat, el qual continua ignorant les reivindicacions del cos.

I és que des de l’11 d’octubre (i després d’una primera reunió d’on vam sortir amb una proposta del tot insultant) no ens han tornat a convocar malgrat el 14 d’octubre, SAP-FEPOL va enviar la proposta  que recull les reclamacions col·lectives. El cos de mossos d’esquadra no s’ho mereix. No es mereix un Govern que l’ignora, malgrat les mostres continuades de la Policia de la Generalitat de professionalitat i servei a la ciutadania.

És per això que davant d’aquesta situació, la nostra organització (tal i com ja fes el passat 28 d’octubre) torna a reclamar la convocatòria urgent de la mesa de negociació. Els membres del cos no es mereixen dilatar aquesta situació. I no ens serveix l’excusa de les eleccions sindicals. Els procediments contenciosos administratius presentats, no poden ser l’excusa del Departament d’Interior per aturar la negociació col·lectiva.

CRONOS, ÀGORA i MINERVA són exemples clars de la professionalitat mostrada pel cos de mossos d’esquadra. Un cos que no mereix el tracte que està rebent dels seus responsables polítics. Convoqui’ns a negociar! I convoqui’ns ja!

Número de comunicat:
C-166/2019
Data: 
11/11/2019
Enllaç a PDF:
Clica aquí per descarregar-lo


Send this to a friend