SAP i FEPOL es reuneixen amb el Vicepresident del Govern i li traslladen la seva preocupació per l’estat actual del cos

En la reunió, les dues organitzacions hem denunciat que l’actual situació de conflicte i la percepció d’abandonament polític que impera en el col·lectiu, pot portar al col·lapse a la Policia de la Generalitat.

Barcelona, 20 de novembre del 2019.-

Avui 20 de novembre, el Secretari General de la Federació de Professionals de la Seguretat Pública de Catalunya (FEPOL) i el Secretari General del Sindicat Autònom de Policia (SAP) s’han reunit amb el Vicepresident del Govern de la Generalitat Pere Aragonès.

En la reunió celebrada en el Departament d’Economia, a més de reclamar una nova Llei del Sistema de Seguretat Pública, les dues organitzacions hem denunciat que l’actual situació de conflicte i la percepció d’abandonament polític que impera en el col·lectiu, pot portar al col·lapse a la Policia de la Generalitat.

I és que la sobrecàrrega de treball que des de fa massa temps ve aguantant el cos de mossos d’esquadra (exemplaritzada en els dispositius CRONOS, ÀGORA, MINERVA i TOGA), junt amb la manca endèmica d’efectius i els fets esdevinguts recentment a Catalunya, ha portat al límit al cos.

És per això que, tal i com ja es fes en la reunió mantinguda amb membres del mateix Departament el mes de febrer d’enguany, SAP-FEPOL ha reclamat avui de manera directa al Vicepresident del Govern, la necessitat d’incrementar la inversió pública en seguretat de cares als propers pressupostos.

Una inversió que ha de destinar-se especialment per millorar les condicions dels membres del cos de mossos d’esquadra, per equiparar-nos realment amb la resta de cossos de la Generalitat, per posar fi a uns greuges comparatius històrics i complir així de pas, amb el compromís adquirit pel propi Secretari General d’Economia Albert Castellano en la reunió celebrada en data de 12 de desembre del 2018.

Davant l’escenari actual, juntament amb el que es pot donar en un futur immediat, les dues organitzacions hem mostrat com diguem, la nostra preocupació que el cos digui prou, en cas que no s’adoptin mesures que millorin les condicions laborals. Per tant, tal i com ha fet el Govern amb altres cossos administratius, cal que ara es faci l’esforç pertinent amb el cos de mossos d’esquadra.

Per altra banda, la nostra organització sindical ha lamentat el poc recolzament que està rebent la Policia de la Generalitat respecte els fets esdevinguts a Catalunya darrerament. Un recolzament que, si bé sí ha mostrat el Conseller d’Interior i altres membres del Govern com el propi Vicepresident, hem trobat a faltar en la persona del propi President de la Generalitat i en una àmplia majoria de la classe política. A l’efecte hem traslladat al Vicepresident Aragonès el cansament que mostra el cos de  mossos d’esquadra de ser sempre el focus del debat polític.

Per tant, esperem que amb aquesta reunió el Departament de Vicepresidència i Economia prenguin consciència que la situació a la Policia de la Generalitat és límit i que adoptar mesures que millorin les condicions és vital per evitar un col·lapse que afectaria greument el sistema de seguretat pública.

Número de comunicat:
C-169/2019
Data: 
20/11/2019
Enllaç a PDF:
Clica aquí per descarregar-lo


Send this to a friend