Els sindicats abandonem la Mesa de Negociació: una autèntica presa de pèl

El dia 11 anirem al Parlament de Catalunya per reivindicar un tracte just per al cos de mossos d’esquadra. No podem permetre que se’ns continuï tractant com a funcionaris de segona.

Barcelona, 9 de desembre de 2019.-

Avui, el Govern de Catalunya torna a prendre el pèl al cos de mossos d’esquadra. El Govern torna a menysprear a la segona institució més ben valorada de Catalunya i tracta als seus treballadors i a les seves treballadores com autèntics funcionaris de segona.

Després de dos mesos de la primera reunió i malgrat les propostes que hem presentat, el Govern de Catalunya ens ofèn presentant-nos un segon document, que no arregla ni escolta una sola de les demandes col·lectives.

El Govern de Catalunya no vol sentir a parlar de l’equiparació entre cossos especials, degradant al cos de mossos d’esquadra a una posició marginal en comparació amb bombers i forestals. El Govern no ha escoltat ni a atès una sola, de les propostes presentades per SAP-FEPOL i, interpel·lat directament en la reunió d’avui, la resposta sempre ha estat NO!

Per tant, davant d’aquesta nova manca de respecte, davant la manca absoluta de voluntat negociadora, davant la insostenible situació i veient que les distàncies són enormes, la nostra organització sindical ha abandonat la Mesa de “Negociació”.

El cos de mossos d’esquadra va signar l’any 2008 un acord per equiparar les seves retribucions a les de la resta de cossos especials de la Generalitat! Entrant a l’any 2020, el Govern de Catalunya pretén mantenir unes diferències, que es mantindrien tot i fer efectiu el pagament del darrer tram que encara resta pendent i que ja està compromès.

Alhora, el Govern tampoc vol impulsar en el Parlament la creació d’un Grup de Treball que estudiï la necessitat d’acabar amb aquest greuge comparatiu històric, malgrat la Comissió d’Interior del passat 3 de juliol així ho va resoldre.

El col·lectiu està cansat de patir contínues manques de respecte! El col·lectiu està esgotat d’haver de donar sempre la cara, i rebre de manera constant aquest tracte degradant per part dels nostres responsables polítics. CRONOS, ÀGORA, MINERVA, TOGA, 21-D, ELECCIONS són exigències davant les quals nosaltres sempre hem respost! I malgrat tot, el Govern ens continua humiliant! Per tant, avui abandonem la Mesa de Negociació.

Companyes i companys! El dia 11 anirem al Parlament de Catalunya per reivindicar un tracte just per al cos de mossos d’esquadra. No podem permetre que se’ns continuï tractant com a funcionaris de segona. No podem permetre que mossos sigui sempre el col·lectiu que es veu afectat per continus i històrics greuges comparatius i per tant, el proper 11 cal enviar un missatge clar.

Aquells que estem en Unitat d’Acció Sindical sempre hem apostat per respondre davant el sentiment de frustració! Amb reunions com les d’avui, a alguns ja se’ns acaben les excuses.

ENLLAÇ A LA PROPOSTA DEL DEPARTAMENT: clica aquí per descarregar

Número de comunicat:
C-176/2019
Data: 
09/12/2019
Enllaç a PDF:
Clica aquí per descarregar-lo


Send this to a friend