Manifest 11-D: El Govern menysprea al cos de mossos d’esquadra i el tracta com un col·lectiu de segona

Manifest que les organitzacions convocants han realitzat per la concentració de l'11-D davant les portes del Parlament de Catalunya i que també han lliurat a tots els Grups parlamentaris que ens han rebut

Barcelona, 11 de desembre del 2019.-

Avui, les organitzacions sindicals que firmem aquest manifest convoquem al col·lectiu que representem, a concentrar-se davant les portes del Parlament de Catalunya, per denunciar públicament el menyspreu i la desconsideració que el Govern de Catalunya fa d’aquelles i d’aquells que formem part de la Policia de la Generalitat.

El cos de mossos d’esquadra es troba des de fa temps en una situació de conflicte col·lectiu que, ni el Departament d’Interior, ni tampoc el Govern de Catalunya han estat capaços de desbloquejar. Malgrat les propostes que des de les diferents organitzacions sindicals hem presentat en l’actual marc de negociació, el Govern no ha escoltat fins el moment, ni una sola d’elles, abocant al col·lectiu a una mobilització constant i permanent.

I és que malgrat l’any 2008 es signés l’Acord d’Equiparació entre els diferents cossos especials com a conseqüència de les grans diferències retributives existents entre cossos especials, dotze anys després no s’han arribat a reduir mai, essent fins i tot encara més elevades.

Sumats a aquests extrems, el cos de mossos d’esquadra ha hagut de fer front en els darrers anys a un sobreesforç, per fer front (amb una manca absoluta d’efectius) als fets prou coneguts per tota la societat catalana. Un sobreesforç fet, també cal dir, amb una manca de recursos materials que ha posat fins i tot en algunes ocasions, en risc la pròpia integritat física dels efectius policials.

Malgrat les condicions establertes pels dispositius com el CRONOS, l’ÀGORA, el TOGA i el MINERVA, o les d’altres com les del Consell de Ministres d’ara farà un any o la dels diferents processos electorals, el cos de mossos d’esquadra ha respost amb una professionalitat absoluta.

Les persones que formem part de la segona institució millor valorada de Catalunya no ens mereixen rebre del nostre Govern, el tracte que des de fa massa anys estem aguantant. Un tracte que en quant a equiparació salarial ha estat traslladat fins al mateix Parlament de Catalunya, el qual a través de la seva Comissió d’Interior del passat 3 de juliol, instava al Govern a crear un Grup de Treball (Resolució 481/XII).

Des d’ençà i malgrat la delicada situació de la Policia de la Generalitat, ni el Govern, ni tampoc el Parlament han estat capaços d’iniciar un Grup de Treball que ha de ser un pas més, per posar fi a un greuge comparatiu entre cossos especials, que ja fa massa temps que dura.

Per tant avui, en una nova mobilització, el cos de mossos d’esquadra es concentra davant les portes del Parlament, amb la intenció de fer pública la nostra situació, provocar una reunió amb tots els grups que permeti donar compliment a la Resolució 481/XII i assolir així, la justícia social que lluitarem fins assolir-la.

La Policia de la Generalitat està cansada, esgotada i fins i tot indignada de veure com el seu Govern la menysprea allargant sense excusa, un procés negociador que, de no arribar a una solució pròxima, provocarà un ambient insostenible en les comissaries de Catalunya.

És per això que cal que tots els actors (Departament, Govern i Parlament) prenguin nota que una de les principals institucions de Catalunya està al peu del col·lapse. Que aquest s’acabi produint serà responsabilitat única i exclusiva seva.

Data: 
11/12/2019
Enllaç a PDF:
Clica aquí per descarregar-lo


Send this to a friend