Als sindicats se’ns acaben els arguments!

Un any i mig després de l'inici del conflicte la situació cada vegada empitjora i el col·lectiu, cansat i esgotat de ser menyspreat pel Govern, verbalitza fer accions més contundents.

Barcelona, 13 de desembre del 2019.-

El dia 11, coincidint amb el Ple de control, el cos de mossos d’esquadra es va torna a mobilitzar, aquest cop davant les portes del Parlament de Catalunya, per denunciar el menyspreu i la desconsideració del Govern al nostre col·lectiu. Una concentració convocada per SAP, SEIME, SICME, APME, SAME, CC.OO i Unió Mossos i a la qual finalment s’hi va acabar adherint la TRISINDICAL.

Durant el transcurs de la concentració, una representació del col·lectiu ens vam reunir amb els membres de la Comissió d’Interior de PSC, C’s, PP, Catalunya en Comú Podem, ERC i Junts per Catalunya, davant dels quals vam tornar a denunciar l’immobilisme de l’Administració per resoldre un conflicte, que ja fa més d’un any i mig que dura.

La manca de voluntat negociadora, el NO constant que estem rebent a les nostres demandes, sumat al fet que des del 3 de juliol encara no s’hagi convocat el Grup de Treball que el propi Parlament va aprovar, per equiparar mossos amb la resta de cossos especials fa que avui l’esgotament, la frustració, la indignació i la fatiga del cos provoquin una situació insostenible.

A tots els Grups els vam tornar a advertir novament. La nostra organització detecta que el col·lectiu està esgotat i es troba al peu del col·lapse, donat que comença a verbalitzar fer accions de protesta més contundents, davant la situació actual de conflicte col·lectiu. Se’ns acaben els arguments per intentar evitar aquestes accions.

Ho vam fer amb una roda de premsa i en un acte de responsabilitat davant del dispositiu del 21 de desembre del 2018 per la realització del Consell de Ministres a Barcelona demanant al col·lectiu que estigués a l’alçada. I hi va estar! Un any després, la situació és la mateixa i ara, davant d’aquest immobilisme, ja no tenim arguments per aturar allò que una part important del col·lectiu verbalitza.

Cal voluntat negociadora i reconeixement cap als agents traduït en millores dignes i concretes per acabar amb aquesta situació insostenible. No admetrem que el Departament segueixi convocant-nos a reunions a les quals assisteixen sense la voluntat de solucionar els problemes del col·lectiu. Exigim al Departament i al Govern d’una vegada per totes sensibilitat i sentit de la responsabilitat.

L’equiparació real amb bombers és i serà una prioritat per nosaltres! Si ha hagut una manca d’inversió en seguretat pública, el col·lectiu no n’és el responsable i avui, ni podem ni volem esperar més, a ser tractats com la resta de funcionaris. 3.505,74 euros és la xifra que ens separa.

El proper 18 de desembre ens tornarem a reunir amb els Grups Parlamentaris. Mentrestant seguirem lluitant!

Número de comunicat:
C-177/2019
Data: 
13/12/2019
Enllaç a PDF:
Clica aquí per descarregar-lo


Send this to a friend