SAP-FEPOL reclama el protocol de neteja de la roba quan s’entra en contacte amb persones portadores de malalties contagioses

Des de la nostra organització sindical hem reclamat a l'Administració quin és el protocol a seguir amb la neteja de l'uniforme quan els efectius policials entren en contacte amb persones portadores de malalties contagioses.

Barcelona, 17 de desembre del 2019.-

Des del Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) hem denunciat que efectius policials que han entrat en contacte directe amb persones portadores de malalties contagioses han de rentar-se ells mateixos l’uniforme. A l’efecte, des de la nostra organització sindical hem presentat un escrit a la Subdirecció General de Recursos Humans de la Direcció General de la Policia per tal que se’ns informi dels passos a seguir per part dels efectius policials, en quan al tractament de la roba i de l’equip personal per aquests casos.

La nostra organització sindical ha tingut coneixement que efectius del cos després d’haver  tingut contacte directe amb persones tuberculoses o portadores d’altres malalties com sarna, s’han hagut d’emportar l’uniforme a casa per netejar-lo.

A l’efecte estem segurs (i així hi hem manifestat a la Subdirecció General) que el cos disposa per aquests casos, d’actuacions protocol·litzades per la neteja de l’uniforme i dels estris personals de les persones membres del cos, no essent el policia el responsable de fer-ho. Però veient que alguns Serveis  d’Administració no han sabut donar aquesta resposta al col·lectiu hem demanat que se’ns informi per traslladar-ho a tot el col·lectiu.

Des del SAP-FEPOL volem evitar situacions que ningú desitja i creiem que totes les destinacions policials, així com també els Caps i els Serveis d’Administració han d’estar en coneixement del protocol que com diguem, estem segurs que existeix. Esperem per tant, una resposta a la nostra petició.

Número de comunicat:
E-92/2019
Data: 
17/12/2019
Enllaç a PDF:
Clica aquí per descarregar-lo


Send this to a friend