Tot el que costa aconseguir les coses, alguns ho dinamiten en 0,5 segons!

USPAC i la TRISINDICAL mostren una clara manca de respecte en la reunió que ahir es va produir al Parlament amb tots els Grups Parlamentaris.

Barcelona, 19 de desembre del 2019.-

Ahir, les organitzacions sindicals del cos de mossos d’esquadra juntament amb APME estàvem citades per segona vegada en set dies a reunir-nos amb tots els Grups Parlamentari, per mirar de tirar endavant la creació d’un Grup de Treball que ens permeti assolir l’equiparació real.

En aquesta segona reunió, la qual recordem que és fruit de la concentració convocada el passat dia 11-D per Unió Mossos, CCOO, APME, SAME, SICME, SEIME i SAP, els diferents grups parlamentaris (fins i tot amb aquells que tenen responsabilitat de Govern i, actuant com a mediadors en l’actual conflicte col·lectiu) ens havien de traslladar quina és la posició del Govern respecte la creació del Grup de Treball esmentat.

En aquest sentit, els representants polítics ens han manifestat la predisposició per -de cares al proper mes de gener- reunir de manera conjunta els Grups Parlamentaris, les organitzacions sindicals (inclosa APME) i els membres del Govern (Departament d’Interior, Economia i Funció Pública). Una reunió proposada fruit de les diferències en la interpretació que el Govern fa, de la Resolució 481/XII del Parlament de Catalunya (creació del Grup de Treball per estudiar l’equiparació salarial)

Per tant, des del SAP-FEPOL volem agrair de manera expressa i sincera a tots els Grups Parlamentaris, la predisposició a la mediació que han mostrat en el conflicte col·lectiu que a dia d’avui tenim obert. Una predisposició que des d’un primer tots ells han mostrat per, com a mínim, escoltar quines són les nostres demandes i quins són els nostres arguments.

Dit això, des de la nostra organització sindical volem lamentar la penosa actuació que ahir, USPAC i la TRISINDICAL (personificat en SPC) van mostrar davant de tots els Grups Parlamentaris per una disfunció en l’organització o realització de la reunió. Lamentem que aquestes organitzacions sindicals no mostressin el mínim respecte i més, quan els Grups Parlamentaris assumint les disfuncions (que no entrarem a valorar), van demanar fins i tot disculpes.

SAP-FEPOL, juntament amb totes aquelles organitzacions i associacions (encara que no siguin representatives) que estem en Unitat d’Acció, portem molts dies treballant per tal que les dues reunions que hem tingut la darrera setmana (juntament amb la que es produirà el mes de gener) s’hagin produït.

No és fàcil, amb l’actual situació política, reunir en una mateixa taula als diferents Grups Parlamentaris. Però amb actituds com les mostrades ahir per SPC i USPAC, es pot acabar dinamitant. Per tant, exigim a aquestes dues organitzacions altesa de mires i respecte cap a tots els actors que estem implicats en l’actual situació (ja siguin Grups Parlamentaris, sindicats representatius, no representatius o associacions professionals).

Si no es vol reconèixer per part de la TRISINDICAL i USPAC l’esforç d’aquells que encara treballem en Unitat d’Acció que no es faci. Però com a mínim que no es dinamitin reunions com la d’ahir. Si ha de ser així, millor que no hi assisteixin. Des del SAP-FEPOL ho tenim clar! Continuarem treballant i lluitant conjuntament per eradicar els greuges comparatius que el cos pateix! Així de clar ho hem tingut sempre! I així de clar ho seguirem tenint!

Número de comunicat:
C-182/2019
Data: 
19/12/2019
Enllaç a PDF:
Clica aquí per descarregar-lo


Send this to a friend