El Parlament aprova la creació d’una bossa d’hores estructurals al cos de mossos d’esquadra

El Parlament aprova la proposta de resolució treballada per SAP-FEPOL i totes aquelles organitzacions que mantenim la Unitat d'Acció sindical

Barcelona, 15 de gener del 2020.-

La Comissió d’Interior del Parlament de Catalunya ha aprovat la proposta de resolució sobre la creació d’una bossa d’hores estructurals al cos de mossos d’esquadra. Una proposta presentada després que el Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL), juntament amb aquelles organitzacions que encara estem en Unitat d’Acció, hem treballat prèviament amb tots els grups parlamentaris.

En la resolució aprovada avui, la Comissió d’Interior i el Parlament reconeixen que “l’absència en els darrers anys de noves promocions, les excedències voluntàries, les jubilacions, les morts o les incapacitats permanents totals, juntament amb el continu degoteig de mossos i mosses d’esquadra que decideixen marxar a diferents policies locals han estat els principals motius pels quals a dia d’avui, la Policia de la Generalitat arriba tenir un important dèficit d’efectius”.

Alhora el Parlament admet que “si bé és cert que el Govern ha aprovat la convocatòria de noves promocions d’accés al cos de mossos d’esquadra, aquestes no tindran un impacte positiu immediat sobre el sistema de seguretat pública de Catalunya” i per tant, considera necessari aprovar una bossa d’hores estructurals que permeti minimitzar l’impacte negatiu que genera la manca d’efectius.

Paral·lelament, ens satisfà que la resolució aprovada avui destaqui el treball conjunt que els sindicats que estem en Unitat d’Acció hem fet amb els grups parlamentaris, ja que finalment el Parlament considera “urgent adoptar mesures com les que, en l’àmbit intern del Departament d’Interior, han proposat les organitzacions sindicals del cos de mossos d’esquadra referents a la creació d’una bossa d’hores estructurals per a totes aquelles unitats que pateixen aquestes greus conseqüències de la manca d’efectius

Així doncs, amb aquesta resolució parlamentària, juntament amb l’aprovada en data de 3 de juliol sobre la creació del Grup de Treball per assolir l’equiparació salarial entre mossos i bombers (Resolució 481/XII), fem un pas més en les nostres reivindicacions.

Ara i un cop aprovada la resolució d’avui, des del SAP-FEPOL esperem que a la major brevetat possible, el Govern de Catalunya respecti, compleixi les resolucions del Parlament i actuï en conseqüència, aprovant una partida pressupostària d’hores estructurals, en benefici d’un servei públic, el de la seguretat, totalment menystingut en els darrers anys.

Número de comunicat:
C-4/2020
Data: 
15/01/2020
Enllaç a PDF:
Clica aquí per descarregar-lo


Send this to a friend