SAP-FEPOL torna a reclamar Equips de Protecció Individuals per als efectius del Camp de Tarragona

Després que l'any 2019 ja ho féssim, SAP-FEPOL torna a reclamar la dotació d'EPI per risc químic a tots els efectius policials de la RP Camp de Tarragona

Tarragona, 21 de gener del 2020.-

El Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) ha tornat a presentar un escrit reclamant a la Subdirecció General de Prevenció de Riscos i Salut Laboral del Departament d’Interior la dotació d’Equips de Protecció Individual per a tots els efectius destinats a la Regió Policial del Camp de Tarragona.

Després de l’accident del passat 14 de gener, la nostra organització sindical ha tornat a reclamar la necessitat de dotar d’EPI contra el risc químic a tots els efectius policials. En un escrit presentat avui, SAP-FEPOL ha denunciat que la situació durant els primers minuts, fins que el cos de bombers no van poder començar a efectuar les tasques d’extinció del dipòsit d’òxid d’etilè,  va ser certament caòtica. Una situació a més que va posar en greu risc als efectius del Cos de Mossos d’Esquadra.

A l’efecte, el nostre sindicat ha denunciat que o bé els efectius policials no duien directament mascaretes de protecció, o bé duien les mascaretes que venen de dotació en els vehicles policials les quals estan dissenyades per poder abandonar o apartar-se de la zona d’influència química, però que en cap cas estan preparades per poder romandre al lloc sense risc d’una possible intoxicació per gasos químics.

El d’avui no és el primer escrit que la nostra organització sindical ha presentat reclamant aquesta necessitat, tal i com consta en l’escrit amb número de registre 0716E/244/2019 presentat després d’un incident de fuita d’amoníac.

El risc que van assumir les dotacions que van participar a les tasques de control i auxili de les víctimes ha estat elevadíssim donat que les mascaretes que en l’actualitat hi ha als vehicles, només permeten poder sortir “de la situació”, però en cap cas permeten poder actuar al lloc amb normalitat.

És per això que des de la nostra organització sindical hem tornat a insistir a l’Administració i als Caps Regionals del Camp de Tarragona que és necessari pel gran risc químic dotar a tots els efectius d’uns equipaments adients individualitzats perquè potser la propera vegada hem de lamentar mals majors. Els EPIS de risc químic als efectius del Camp de Tarragona han de ser prioritaris com són els altres equipaments (arma, tàser, defensa extensible, armilla, etc…), al igual que en les comissaries de fred intens es dona de dotació roba tèrmica per a tal efecte.

Número de comunicat:
E-4/2020
Data: 
21/01/2020
Enllaç a PDF:
Clica aquí per descarregar-lo


Send this to a friend