Reunió Departament d’Interior – sindicats de 12 de febrer del 2020

El Departament, després de la reunió d'ahir, ha manifestat arribar al final de la negociació al donar per finalitzada la lesgislatura amb la inhabilitació del President Torra

Barcelona, 13 de febrer del 2020.-

Ahir, les organitzacions sindicals vam tornar a estar convocades pel Departament d’Interior per reprendre les negociacions. L’Administració, des de l’inici de la reunió per boca del Secretari General, va deixar clar que amb la d’ahir estem arribant al final d’una negociació que porta des del setembre del 2018 oberta.

La situació política actual, després que el President Torra hagi estat inhabilitat com a diputat, malgrat que momentàniament i per interpretació del Parlament de Catalunya, segueixi exercint les tasques de President, provoca una inestabilitat que pot generar la convocatòria immediata d’unes eleccions autonòmiques.

És per això que és intenció de l’Administració arribar al final del recorregut posant (segons la seva opinió) un document definitiu sobre la taula. No obstant, des del propi Departament s’ha plantejat que, prenent com a referència la proposta d’acord presentada en la darrera reunió celebrada el passat 9 de desembre, les organitzacions sindicals fem les darreres propostes.

Un cop presentades, el Departament les treballarà i ens tornaran a convocar el proper dimecres 19 de febrer a les 16:30.

A l’efecte i en relació a la proposta del 9 de desembre, el Departament continua amb la intenció d’acordar la jubilació anticipada per al cos de mossos d’esquadra. Una jubilació que s’ha quantificat en concepte de sobre-cotitzacions en 57M d’euros.

No obstant això, des del Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) no acceptarem que, en relació a la jubilació anticipada, tal i com està redactat en el document, quedi en una simple declaració d’intencions.

Així mateix continuem insistint en la necessitat d’equiparar les retribucions entre els diferents cossos especials de la Generalitat. Continuem insistint en la necessitat d’implantar el Q5 per a tot el cos de mossos d’esquadra. Continuem insistint en la necessitat d’ampliar per a totes les jornades efectivament treballades de 12 hores, la compensació aprovada en l’acord del 2017. I continuem insistint en la necessitat d’aprovar una bossa d’hores extraordinàries i preu digne d’aquestes mateixes hores.

En definitiva, la nostra organització sindical continuarà insistint en la necessitat d’incorporar en la proposta d’acord, tots aquells punts que hem defensat, des del setembre del 2018 fins avui, juntament amb els qui encara mantenim la Unitat d’Acció.

En cas de no acceptar-se alguns dels punts, per nosaltres l’acord en cap cas significarà un punt i final del conflicte col·lectiu, sinó un punt i seguit que continuarem, un cop l’argument de la inestabilitat política hagi acabat.

Número de comunicat:
C-12/2020
Data: 
13/02/2020
Enllaç a PDF:
Clica aquí per descarregar-lo


Send this to a friend