Històric: l’any 2021 els mossos i les mosses ja ens podrem jubilar anticipadament als 59 o 60 anys

Acord històric el signat avui per una amplíssima majoria sindical i el Departament d'Interior. L'any 2021 la jubilació anticipada ja serà un dret assolit per les persones membres del cos de mossos d'esquadra

Barcelona, 19 de febrer del 2020.-

El Departament d’Interior i les organitzacions sindicals hem arribat a un acord a la darrera reunió celebrada avui 19 de febrer. Després de gairebé dos anys negociant, s’ha arribat a un acord que des del Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) considerem històric.

Històric perquè amb l’acordat avui serà el tercer acord en cinc anys, que la nostra organització sindical haurà signat amb el Departament, millorant les condicions del col·lectiu. Però sobretot històric perquè amb ell, assolim una reivindicació que des de fa molts anys venim reclamant: la jubilació anticipada als 59 o 60 anys!

I és que tal i com consta en el punt 8è de la proposta presentada avui, “el Govern de Catalunya impulsarà durant l’any 2020 el desplegament normatiu per part dels òrgans competents de l’Estat que permeti l’entrada en vigor l’any que vinent, la jubilació anticipada”. A l’efecte a partir d’enguany “el Govern de la Generalitat proveirà les partides pressupostàries necessàries per fer efectiu aquest compromís”.

Per tant, amb la signatura de l’Acord aconseguit avui i acceptant el Govern de la Generalitat el pagament corresponent per fer-hi front, la jubilació anticipada entra a la seva fase final que culminarà amb la realització del Reial Decret Llei al Congrés dels Diputats aquest mateix any 2020.

Han estat molts anys que hem hagut de denunciar el greuge comparatiu històric que el cos de mossos d’esquadra ha patit i han estat molts anys de lluita per tal que aquest dret s’acabi assolint. Per tant amb l’Acord millorarem se’ns dubte, la vida del col·lectiu així com també la situació del cos de mossos d’esquadra.

És per això que des de la nostra organització sindical volem felicitar a tot el col·lectiu per l’assoliment d’aquest dret històric. Davant d’una possibilitat com la que se’ns ha ofert avui, hagués estat una clara irresponsabilitat haver-la ignorat.

Així mateix ens felicitem per l’àmplia majoria d’organitzacions sindicals que firmen el document acordat avui, essent només USPAC i SEGCAT els qui no han signat la proposta.

Aquesta majoria, només assolida anteriorment en la signatura de l’Acord del 2008 de segona activitat, és una clara mostra de la importància dels drets que assolim avui, els quals milloraran i molt les condicions de treball del col·lectiu.

Número de comunicat:
C-15/2020
Data: 
19/02/2020
Enllaç a PDF:
Clica aquí per descarregar-lo


Send this to a friend