La Direcció General de la Policia adquireix 6400 mascaretes més de protecció contra el COVID-19

Amb la compra d'aquestes mascaretes, l'abastament està garantit per als propers dies. No obstant cal seguir treballant per continuar garantint tot el material de protecció

Barcelona, 17 de març del 2020.-

Des que s’iniciés el dispositiu ORIS, el Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) ha reclamat que es doti a tots els efectius policials de les mesures necessàries de protecció. Unes mesures que, tal i com des d’un inici hem denunciat, no s’han facilitat en quantitat indeterminada de casos. Sense anar més lluny, ahir adreçàvem un escrit al Ministeri de l’Interior reclamant el material de protecció necessari per afrontar el servei amb les màximes garanties.

Després de denunciar-ho també públicament, la Direcció General de la Policia s’ha posar en contacte amb SAP-FEPOL i ens ha confirmat que avui (i per via d’urgència) s’han comprat sis mil quatre-centes (6400) mascaretes més, que es sumen a les 5000 (cinc mil) que, tal i com se’ns va manifestar en la reunió mantinguda ahir, estan en el magatzem central a punt per ser repartides.

Per tant, amb la compra assolida, la Direcció General de la Policia ens ha confirmat que l’abastament d’aquest material de protecció està garantit per als propers dies. Avui, a les 13:00 hores han estat repartides quatre mil mascaretes i en quedarà una partida similar al magatzem central. No obstant sabem que per la previsió que hi ha i segons l’escenari que es calcula (similar al d’Itàlia) l’abastament de mascaretes continua essent insuficient i per tant, la Direcció General de la Policia continuarà treballant per tal que el cos de mossos d’esquadra pugui disposar d’aquest material.

Ara bé! També se’ns ha demanat que traslladem al col·lectiu la necessitat, donada la seva escassedat, de ser el màxim curoses i curosos possible. A preguntes de la nostra organització, la DGP ens ha informat que les mascaretes garanteixen la protecció durant un torn de 8 hores, si es treballa de manera contínua en un entorn contaminat (com podria ser una UCI). Per tant, en funció del servei que s’estigui realitzant i en tant que no sempre es porta la mascareta posada, és possible utilitzar la mascareta (pel període de temps esmentat) durant diversos torns de treball.

És per això que demanem a tot el col·lectiu la màxima responsabilitat en la utilització d’aquest preuat material. Dit això també se’ns ha recordat que la mesura de prevenció contra el COVID-19 és mantenir la distància de seguretat (1,5 metres) i preservar les mans de tot contacte. És per això que se li dona molta importància a la utilització dels guants. Hores d’ara problemes en la dotació de guants NO està en risc.

Des del SAP-FEPOL seguirem treballant per seguir recollint les vostres queixes, traslladar-les a l’Administració i trobar les solucions el més ràpidament possible.

Número de comunicat:
C-28/2020
Data: 
17/03/2020
Enllaç a PDF:
Clica aquí per descarregar-lo


Send this to a friend