SAP-FEPOL demana l’aplicació d’un quadrant 7 x 14

El 7 x 14 garanteix el servei públic de seguretat i el que les autoritats governatives i sanitàries han recomanat: l'auto confinament de la població

Barcelona, 18 de març del 2020.-

El Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) ha presentat una proposta d’horari per afrontar amb garanties el dispositiu ORIS i l’actual situació provocada per la pandèmia del COVID-19. La nostra organització sindical ha registrat avui un escrit demanant la retirada de l’horari 4 x 2 i la implantació al cos, d’un quadrant 7 x 14 (set dies amb dotze hores de treball per catorze dies de confinament) amb la distribució de tots els efectius en sis escamots.

Aquesta proposta, la qual ha estat recollida del propi col·lectiu (a qui agraïm la seva implicació), a més d’assegurar el servei públic de seguretat, preveu una freqüència que assegura el que les autoritats governatives i sanitàries han reclamat a la ciutadania de Catalunya: el confinament per evitar el risc de contagi dels efectius policials.

En l’escrit presentat, la nostra organització sindical (a més d’argumentar amb dades aquesta proposta) ha presentat altres mesures alternatives que caldria considerar com és el tancament de les Comissaries de Districte i Oficines Policials centralitzant els efectius a les ABP de referència i reduir al mínim els efectius destinats a ARSET, Serveis Centrals, Unitats d’Investigació per incorporar-los als sis escamots de l’horari 7 x 14.

SAP-FEPOL ha defensat en l’escrit adreçat al Director General de la Policia Pere Ferrer que, tal i com es denunciés en l’escrit amb número de registre 0DW415W7P, la necessitat de preservar la salut del col·lectiu, cosa que amb l’horari 4 x 2 s’incrementa de manera evitable la càrrega de treball, provocant un esgotament físic i mental dels membres de la Policia de la Generalitat.

Així mateix, hem argumentat que l’horari 4 x 2 (al activar un número innecessari d’efectius) provoca un malbaratament del material de protecció aspecte (no menor) que caldria preservar. En el mateix escrit, SAP-FEPOL ha argumentat la necessitat d’implantar l’horari 7 x 14 en la disminució d’incidents gestionats per les SRC des que es decretés l’Estat d’Alarma.

En l’horari proposat, la capacitat operativa del cos es situaria en un 17% del torn, un 3% que l’actual Q5. No obstant permetria tenir en disponibilitat un 34% d’efectius que restarien confinats als seus domicilis i que s’activarien en funció dels positius per COVID-19 que s’anessin donant o per les necessitats del servei que caldria revisar de manera periòdica.

Per tant esperem que aquesta proposta sigui valorada per la Prefectura i per la DGP i es consolidi com un horari que garanteix el servei públic i la salut dels membres de la Policia de la Generalitat.

ENLLAÇ A L’ESCRIT PRESENTAT: clica aquí

Número de comunicat:
C-30/2020
Data: 
18/03/2020
Enllaç a PDF:
Clica aquí per descarregar-lo


Send this to a friend