Reunió Director General de la Policia – SGRH – Prefectura i organitzacions sindicals de 18 de març

Resum de la segona reunió mantinguda amb l'Administració en relació al COVID-19

Barcelona, 18 de març del 2020.-

Avui, a les 12:00 hores hem tingut la segona reunió entre les organitzacions sindicals i la Subdirecció General de Recursos Humans. En aquesta reunió i a diferència de la primera reunió hi han participat els membres de la Prefectura i el Director General. A continuació us fem un resum dels punts tractats:

  • Material:

La DGP ens informa que a nivell del trencament a nivell mundial de l’estoc de material de protecció i per tant estem supeditats a la capacitat de producció del material de qualitat que es necessita. És obvi que hi ha una primera necessitat en l’àmbit sanitari i nosaltres anem darrera. També ha remarcat que estem en un escenari que no és gens positiu, ja que els casos de COVID-19 aniran a l’alça en els propers dies.

Des de Prefectura se’ns informa que ahir es va fer el lliurament de 3800 mascaretes i kits sencers de protecció (guants, mascaretes, vestit de partícules i ulleres). A partir d’aquest lliurament el que es procurarà es fer-ne de similars cada 10 dies.

En quan a la utilització del material de protecció s’insisteix que la millor mesura és mantenir la distància i utilitzar els guants. Així mateix han recordat que les mascaretes FFP2 (tal i com SAP-FEPOL va informar en el comunicat publicat ahir 17 de març) tenen una vida útil d’un torn de treball en exposició màxima a la càrrega viral. És per això que es torna a incidir en l’ús responsable del material de protecció com la mascareta.

En relació als hidrogels demà tindrem una entrada de 400 pots i per la setmana vinent tindrem una entrada de gairebé el doble. En quan als elements de neteja que fan servir les empreses adjudicatàries per netejar teclats, des del Servei d’Administració s’ha demanat que es faci una neteja més exhaustiva i més periòdica dels equips informàtics. A l’efecte, aquesta neteja s’està fent amb un producte que té clor i per tant és un líquid prou potent com per exemple, fer malbé un portàtil si no s’utilitza correctament.

Des del SAP-FEPOL hem denunciat específicament el cas de la SRC Barcelona (compartida amb SEM, GUB i Bombers) i dins la qual els únics efectius que no porten mascareta són els de cos de mossos d’esquadra. Després de denunciar-ho la Prefectura ens ha manifestat que aquest mateix matí s’han portat 100 mascaretes, 2000 guants i hidrogel.

  • Planificacions horàries.

La Prefectura ha justificat el 4 x 2 pel tancament que es va haver de fer a Igualada. Com a cos d’ordre, seguim les indicacions que se’ns fan arribar des de Salut. Hores d’ara i com a conseqüència de l’evolució de la pandèmia no estem a l’espera que se’ns demani un confinament d’altres poblacions de Catalunya.

Des del SAP-FEPOL hem traslladat la proposta d’horari 7 x 14 tot argumentant els extrems que s’han fet constar en l’escrit presentat avui. Una proposta que ha estat recollida per la Prefectura i que serà valorada.

Per part de la SGRH s’ha recordat la bústia específica que s’ha obert per a tots aquells dubtes que tinguin dubtes sobre la seva situació personal (mossos.coronavirus@gencat.cat).

  • Adaptacions dels llocs de treball:

Avui es publicarà un comunicat intern deixant clar quin és el canal que poden utilitzar els efectius que tenen aquesta situació, per poder exposar el seus dubtes.

  • Criteris de tractament sobre efectius amb simptomatologia.

En relació als confinaments que venen de l’àmbit persona els centres de salut estan enviant la baixa mèdica per correu electrònic. No obstant s’estan col·lapsant els centres mèdics.

Per altra banda s’ha recordat que el fet que la baixa mèdica sigui considerada per contingència professional porta a alguns Centres d’Atenció Primària a enviar als efectius policials a l’ASEPEYO. Això no ha de ser així. En considera contingència professional únicament per complimentar el sou fins el 100%.

En relació al lliurament de la documentació, la SGRH ha tornat a insistir que ara per ara no és urgent i ja es tramitarà als serveis d’administració quan es pugui.

La popera reunió està prevista per al proper divendres a les 12:00. Des del SAP-FEPOL continuarem insistint en els extrems presentats en l’escrit que avui s’ha registrat. Per qualsevol dubte o aclariment poseu-vos en contacte amb els nostres delegats i delegades.

Número de comunicat:
C-31/2020
Data: 
19/03/2020
Enllaç a PDF:
Clica aquí per descarregar-lo


Send this to a friend