SAP-FEPOL insta al TSJC i a la Direcció General de la Policia a acabar amb el dispositiu TOGA

La nostra organització sindical ha enviat una carta al President del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i una altra al Director General de la Policia reclamant la finalització definitiva del dispositiu TOGA.

Barcelona, 24 de març de 2020.-

Avui, el Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) ha enviat una carta al President del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i una altra al Director General de la Policia reclamant la finalització definitiva del dispositiu TOGA.

A l’efecte, la nostra organització sindical ha traslladat al President del TSJC la necessitat de finalitzar amb el servei de vigilància a les seus judicials que encara el mantenen vigent. De fet, des que com a conseqüència de la pandèmia per COVID-19 es decretés l’estat d’alarma i es limités per tant la llibertat de circulació de les persones, des de la nostra organització sindical creiem que no té sentit continuar mantenint el servei TOGA.

És per això que des de la nostra organització sindical s’ha adreçat un escrit a la presidència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya suplicant l’aixecament del dispositiu, cosa que en cas de fer-se efectiu permetria incrementar la capacitat operativa del cos de mossos d’esquadra.

Per altra banda, conscients que el cos de mossos d’esquadra també ha d’acceptar i treballar aquesta demanda, SAP-FEPOL ha adreçat un segon escrit al Director General de la Policia Pere Ferrer. En l’escrit presentat s’ha recordar que aquesta, no és la primera vegada que la nostra organització sindical ha reclamat la finalització d’aquest servei. Ho hem demanat tant per escrit, com en sessions ordinàries del Consell de la Policia.

Però a les demandes anteriors, la resposta sempre havia estat la mateixa: “els motius que van motivar la realització d’aquest dispositiu encara persistien en el moment de la sol·licitud i per tant, calia mantenir-lo”.

Però en la mateixa direcció que en l’escrit enviat al TSJC i en aquesta ocasió, la nostra organització sindical li ha recordat al Director, que amb estat d’alarma i amb el confinament de la població als seus domicilis, la circulació de les persones per la via pública ha quedat limitat i per tant, la situació ha canviat radicalment. Mantenir dotacions fixes a la Ciutat de la Justícia i al TSJC no té cap mena de sentit.

Així mateix, tots som conscients que els serveis d’emergències (entre ells el cos de mossos d’esquadra) estan passant per un moment d’especial excepcionalitat. És per això, que la gestió de recursos humans, la prevenció i la cura dels nostres efectius cal preservar-la i garantir-la.

Per tant, esperem que amb els escrits enviats, el TSJC i la DGP acceptin aixecar el servei TOGA i en el seu defecte ho permetin com a mínim, mentre la situació d’estat d’alarma estigui vigent i no es recuperi la total normalitat.

ENLLAÇ A PDF DE LA CARTA ADREÇADA AL TSJC: clica aquí

ENLLAÇ A PDF DE LA CARTA ADREÇADA AL DGP: clica aquí

Número de comunicat:
C-35/2020
Data: 
24/03/2020
Enllaç a PDF:
Clica aquí per descarregar-lo


Send this to a friend