Mesures protectores a l’hora de fer identificacions de persones pel coronavirus COVID-19

Des de la FEPOL es recomana realitzar les identificacions de persones amb vehicles, seguint les següents recomacions

Barcelona, 25 de març del 2020.-

Aquests dies el nombre de controls policials s’han vist incrementats degut a la necessitat d’evitar els desplaçaments de persones que tenen l’obligació de restar confinades a casa seva. Una de les moltes accions que realitzen els agents és demanar la documentació als ciutadans per comprovar la seva identitat i, en cas de ser necessari, sancionar si s’ha comés alguna infracció.

Si demanem la documentació a un ciutadà i aquesta documentació està contaminada, contamina els guants de l’agent. En demanar novament la documentació a un altre ciutadà, els que s’està fent és contaminar la documentació del segon ciutadà i això succeeix de forma repetitiva.

Per això demanem als agents que segueixin les següents mesures de prevenció:

  • Que la persona a la que es sol·licita la documentació no li faci entrega a l’agent i només es limiti a ensenyar-li, sempre amb els vidres tancats, o oberts al mínim per poder comunicar-se.
  • El ciutadà pot col·locar la documentació damunt del quadre de comandament del seu vehicle i així l’agent no té la necessitat de tocar-la i la pot veure correctament.
  • D’aquesta manera es garanteix una distància mínima d’un metre entre el ciutadà i l’agent i, si un dels dos està contagiat, evitem el contagi mutu; alhora, també tallen la cadena de transmissió que es pot donar si toquem la documentació.

Seguint aquests consell podem evitar ser possibles propagadors de la malaltia.

Data: 
25/03/2020
Enllaç a PDF:
Clica aquí per descarregar-lo


Send this to a friend