La Prefectura del cos confirma la retirada del quadrant 4×2 i el retorn al Q5

Aquesta tarda, mtijançant un comunicat intern, el Comissari en Cap del cos ha confirmat que a partir del proper 30 de març tots aquells efectius que han estat treballant amb el 4x2, retornen al Q5

Barcelona, 26 de març de 2020.-

La Prefectura del cos de mossos d’esquadra ha transmès aquesta tarda en un comunicat intern el retorn a l’horari Q5 a totes aquelles àrees que fins a dia d’avui han estat realitzant el quadrant 4 x 2.

Per tant, tots els efectius adscrits a les Àrees Penitenciàries de Sant Joan de Vilatorrada i de Sant Esteve Sesrovires, juntament amb els de les ABP Anoia, Bages, Segarra-Urgell (Tàrrega i Cervera), Alt Penedès (Vilafranca del Penedès i Sant Sadurní d’Anoia) i Martorell retornaran al Q5 a partir del proper dilluns 30 de març.

Tal i com ja s’esmenta en el comunicat intern, des del SAP-FEPOL recordem que el retorn al Q5 s’ha de fer garantint el que determina el Decret 146/1996 i per tant, cal garantir especialment les jornades de descans dels efectius policials.

Un cop retirat el quadrant 4 x 2, des de la nostra organització sindical podem fer i fem una valoració del tot negativa d’aquest horari. Un horari que ha sobreexposat de manera innecessària al col·lectiu al contagi, ja que tal i com hem manifestat des de la seva implantació en totes les reunions a les que hem assistit, ha activat recursos humans que no eren necessaris.

A més, l’horari 4 x 2 ha cremat a les companyes i companys que l’han patit ja que a més, no ha garantit el seu descans, sotmetent-los a jornades maratonianes de fins a 15 hores de treball, sense que ni tant sols que es respectés,tal i com així denunciéssim per escrit, el Decret 146/1996.

Per tant, tot i que valorem de manera positiva que es retiri un horari extremadament lesiu per als efectius policials que l’han patit, creiem que aquesta retirada ja s’hauria d’haver produït dies després d’haver-se implantat, més quan des d’ençà i per les denúncies que SAP-FEPOL ha fet a tal efecte, la Prefectura ha estat coneixedora de quines conseqüències estava produint.

Número de comunicat:
C-39/2020
Data: 
26/03/2020
Enllaç a PDF:
Clica aquí per descarregar-lo


Send this to a friend