Reunió amb el Cap Regional de la Regió Policial de Terres de l’Ebre de 25 de març sobre COVID-19

Avui, el Cap de la Regió ha convocat a les organitzacions sindicals per traslladar les novetats regionals sobre l'afectació de la crisi sanitària per COVID-19 a Terres de l'Ebre

Tortosa, 25 de març de 2020.-

Avui, les organitzacions sindicals hem tingut una reunió amb l’Intendent Cap de la regió policial Terres de l’Ebre, per compartir impressions sobre el dispositiu i la situació actual de la nostra regió respecte el COVID-19.

Aquests són els punts que es van tractar amb l’Intendent i ens informa del següents extrems relacionats a la nostra regió:

– A nivell general a les Terres de l’Ebre els agents han realitzat 480 denúncies per infraccions per no seguir els confinament decretat. Així mateix s’ha procedit a un total de cinc detencions pel mateix motiu.

– S’està fent els seguiments de les víctimes de violència de gènere de la millor manera possible i fins al moment no s’han trobat en cap cas greu. Alhora no tenim cap víctima que estigui convivint actualment al l’agressor.

– Pel què fa a la vigilància i seguiment del tancament d’establiments com hotels, càmpings i demés, s’han efectuat 140 inspeccions i la major part d’establiments es troben tancats al públic.

– En quan al possible canvi en l’horari d’entrada dels efectius per tal que entrin esglaonats, hores d’ara no es considera veu pertinent, ja que amb l’actual horari i les mesures de protecció que es prenen, ja n’hi ha prou.

– En relació a la neteja de les comissaries s’ha demanat a la Cap d’Administració la necessitat de tancar els despatxos que no hi hagi ningú. La intenció és que el personal de neteja dediqui les hores als espais on actualment hi ha moviment de persones. Així mateix s’està mirant que els diumenges (a diferència com fins ara) també hi hagi servei de neteja i desinfecció de les zones comunes. Per últim s’ha recordat que el personal de neteja dona als agents productes per tal de poder netejar els vehicles a cada torn.

– Respecte al material de protecció l’Intendent manifesta que s’ha centralitzat tot el al magatzem a Tortosa. És evident que no tenim tot el material que desitjarem, però s’està intentant que no falti material a cap ABP ni a cap CD.

– Les mascaretes que estan arribant a les comissaries de persones voluntàries que en porten es deixa a decisió de cada agent utilitzar-la o no, ja que al desconèixer el nivell de protecció, no es considera que sigui la reglamentària. A l’efecte cada agent és lliure d’utilitzar una mascareta pròpia o no, però que les de dotació s’han de fer servi quan siguin veritablement necessàries.

– Pel què fa a l’ARRO s’ha aconseguit que no s’adrecin efectius a cap altra regió i per tant es pugui fer més servei a la nostra.

– Per últim, se’ns ha informat que a la nostra regió hi ha un total de 9 companys confinats per precaució d’estar infectats per CORONAVIRUS. A dia d‘avui encara no se’ls ha fet cap prova, tot i que des de regió s’han fet gestions amb el delegat de Departament de Salut de les Terres de l’Ebre i s’ha pogut arribar a l’acord que en els propers dies se’ls hi farà.

Aquests punts són els parlats a la reunió amb el Cap regional sobre els fets que estan respecte al COVID-19. Us recordem que estem a la vostra disposició per tots els dubtes, consultes i/o suggeriment que podeu tenir.

Número de comunicat:
C-37/2020
Data: 
26/03/2020
Enllaç a PDF:
Clica aquí per descarregar-lo


Send this to a friend