La Prefectura modifica les previsions especials amb persones especialment sensibles al COVID-19

Després de les reivindicacions de SAP-FEPOL es modifiquen les actuacions amb les persones especialment sensibles del cos de mossos d'esquadra al COVID19

Barcelona, 30 de març de 2020.-

El Pla d’actuació de la Prefectura de la Policia contra el SARS-CoV-2 de 29 de març ha modificat el punt 5 sobre previsions especials amb persones especialment sensibles. Una modificació que incorpora les peticions que des del Sindicat Autònom Policia (SAP-FEPOL) i totes les organitzacions sindicals hem estat fent des de l’inici de la crisi sanitària.

En el document de 29 de març s’han incorporat diversos canvis els quals passem a destacar a continuació.

  • S’amplia el grup de risc a persones amb antecedents de diabetis, malaltia cardiovascular (inclosa la hipertensió), malaltia hepàtica crònica, malaltia pulmonar crònica, malaltia renal crònica, immunodeficiència, càncer, dones embarassades i majors de 60 anys.

  • Passa a ser el Servei de Vigilància de la Salut Laboral (SVSL) de la Subdirecció General de Prevenció de Riscos i Salut Laboral (SGPRSL) i no com fins ara la Unitat de Seguiment i Valoració Mèdica de la SGRH, qui avaluarà i determinarà les mesures de prevenció, adaptació i protecció que siguin necessàries aplicar.

  • Per fer les avaluacions es farà la sol·licitud al correu electrònic a consultasalut.bcn.interior@gencat.cat amb nom i cognoms, TIP, telèfon de contacte, supòsit de risc i documentació mèdica.

  • Per immunodeficiències i càncer es recomanarà fer teletreball. Si no és possible es recomanarà l’aïllament preventiu.

  • En la resta de casos es recomanarà fer teletreball (1), treball d’oficines (2) o tasques operatives que no impliquin atenció al públic (3). En cas que no fos possible el SVSL recomanarà l’aïllament preventiu.

  • L’informe de SVSL és preceptiu per tal que es pugui obtenir la baixa dels metges del sistema públic de salut mentre persisteixi la situació que l’ha generada (pandèmia + supòsit de risc). Per això caldrà utilitzar el codi CIM-10-Z20-828.

Per tots els extrems esmentats, des del SAP-FEPOL celebrem que finalment s’hagin realitzat els canvis esmentats. No obstant essent conscients de les moltes demandes que s’han sol·licitat considerem que:

  • Per la dificultat de donar resposta a totes elles amb la immediatesa que es mereix i mentre això no sigui possible, cal donar mentrestant els permisos per deures inexcusables necessaris.

  • En relació al supòsit de risc de persones treballadores de més de 60 anys, el supòsit ve marcat per qüestions purament biològiques i per tant reclamem l’aplicació de les mesures segons l’ordre mostrat. Per tant, el teletreball ha de ser la mesura prioritària.

Després que la reunió que estava prevista per avui i a la qual la nostra organització tenia pensat tractar aquestes modificacions, hem reclamat la presència a la reunió de dimecres del Subdirector General de Prevenció de Riscos i Salut Laboral Fermí Vendrell i Borràs.

Número de comunicat:
C-42/2020
Data: 
30/03/2020
Enllaç a PDF:
Clica aquí per descarregar-lo


Send this to a friend