Quan tenim dret a rebre indemnitzacions per raó de servei

Des de la nostra organització sindical fem un recordatori sobre quan es generen les indemnitzacions per raó de servei, especialment per tots aquells efectius que us afecta el tancament de la conca d'Òdena

Barcelona, 30 de març del 2020.-

Avui 30 de març s’han comencen els canvis implantats per Prefectura mitjançant el PREP 1454-2020(r) ESP/ams segons el qual, per tal de continuar mantenint el tancament dels municipis de la conca d`Òdena s’han activat efectius de diferents comissaries.

És per això que des del Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) volem recordar que segons la Instrucció 8/2013, de 27 de març sobre criteris d’ aplicació al cos de Mossos d’Esquadra del Decret 138/2008, de 8 de juliol, d’ indemnitzacions per raó del servei es genera dieta quan “El funcionari comissionat hagi de desenvolupar les seves funcions fora del seu àmbit d’actuació ordinari”.

Quin és l’àmbit d’actuació ordinari?

 • Persones adscrites a les Àrees Bàsiques Policials el de la pròpia ABP.
 • Persones adscrites a les Àrees Regionals de Trànsit que és el propi del sector de trànsit de referència.
 • Persones adscrites a les Àrees Regionals de Recursos Operatius, Unitats Regionals de Policia Administrativa, Sales Regionals de Comandament i Unitats Regionals de Proximitat i Atenció al Ciutadà el de la pròpia Regió Policial.

Aquest és el primer criteri que s’ha de complir per tenir dret a ser indemnitzat per raó de servei. Quins altres s’han de complir?

 1. Que la persona comissionada realitzi una jornada de treball de 9 hores o més de treball efectiu.
 2. Que s’iniciï la comissió de servei:
  1. Abans de les 14:00h i finalitzi més tard de les 16:00h (dinar): 19 euros
  2. Abans o després de les 14:00h i es finalitzi després de les 23:00h (sopar): 19 euros.
  3. Abans de les 14:00h i es finalitzi després de les 23:00h (dinar i sopar): 38 euros.

Què cal tenir en compte també?

 • Cal que demanis sempre la indemnització per escrit mitjançant el document DAD51.
 • Els efectius que teniu horari especial flexible (si demaneu la dieta) l’hora de dinar/sopar no se us computa com a hora efectivament treballada. Els efectius que teniu horari especial específic i de torns (T) sí.
 • L’entrepà, la beguda o la fruita en cap cas substitueixen la dieta.
 • Malgrat sempre hem demanat que el pagament de les dietes sigui el més immediat possible, l’Administració ha arribat a trigar fins a un any a pagar-les. Per tant queda’t còpia de tota la documentació que generis i porta un control exhaustiu.

Per qualsevol dubte o aclariment poseu-vos en contacte amb els nostres delegats i les nostres delegades.

Número de comunicat:
C-41/2020
Data: 
30/03/2020
Enllaç a PDF:
Clica aquí per descarregar-lo


Send this to a friend