FEPOL insta al Ministeri de la Seguretat Social a considerar com a morts per accident laboral, les defuncions per COVID19 del personal dels serveis d’emergència

Les morts per COVID19 de les persones professionals de tots els serveis d’emergència han de rebre dels màxims efectes de protecció i cobertura.

La Federació de Professionals de la Seguretat Pública de Catalunya (FEPOL), àmpliament majoritària en al Policia de la Generalitat de Catalunya – mossos d’esquadra, a la qual pertany el Sindicat Autònom de Policia (SAP) i representativa també, en les Policies Locals ha instat avui al Ministeri d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions a considerar les morts de totes les professionals i de tots els professionals dels serveis d’emergències provocades per COVID19, com a morts per contingències professionals.

En una carta adreçada al Ministre José Luis Escrivá Belmonte, FEPOL ha lloat la responsabilitat i la integritat amb la qual, en benefici de la societat espanyola, estan actuant tots els serveis d’emergència.

La sobreexposició que pateixen les persones que formen part dels serveis sanitaris i de seguretat entre d’altres, actuant molts d’ells sense el material de protecció adient, provoca que a dia d’avui siguin col·lectius excessivament colpejats pel COVID19. Les baixes i les conseqüències negatives que aquests col·lectius pateixen fruit de l’exposició directa al virus són extremadament lesives, arribant algunes d’elles a provocar la mort dels professionals.

Què passa en aquests casos de mort? Què passa amb aquelles companyes i companys dels serveis d’emergències que contrauen el COVID19 i moren en no recuperar-se? La seva mort es considera, mort per accident laboral? Queden protegides les seves famílies, per la pèrdua d’un o d’una professional que, en l’exercici de les seves funcions, ha trobat la mort?

La resposta és clara: No! Tal i com estableix el Reial Decret 7/2020, de 12 de març pel qual s’adopten mesures urgents per respondre a l’impacte econòmic del COVID19, les morts dels professionals i de les professionals dels serveis d’emergències es considerem conseqüència de contingències comunes.

És per això que des de la Federació de Professionals de la Seguretat Pública de Catalunya s’ha instat al Ministre Escrivá a fer totes les gestions oportunes per tal que, lluny de les pretensions de la normativa actual, es modifiqui el marc normatiu amb la intenció, que les morts que malauradament no es puguin evitar de totes les persones membres dels serveis d’emergència, siguin considerades morts produïdes per accident laboral.

De ser tal i com la nostra federació reclama, les famílies de totes les víctimes que han donat la vida en la gestió d’aquesta crisi sanitària es podrien beneficiar de tots els efectes de protecció i cobertura de les companyies d’assegurança que totes les Administracions tenen contractades.

ENLLAÇ A LA CARTA: clica aquí

Data: 
02/04/2020
Enllaç a PDF:
Clica aquí per descarregar-lo


Send this to a friend