El Govern anuncia l’aixecament del confinament perimetral de la Conca d’Òdena, però es manté el dispositiu policial?

La decisió presa avui pel Govern resta pendent a la ratificació del Ministeri de Sanitat

Barcelona, 4 d’abril de 2020.-

Avui, el Govern ha anunciat l’aixecament del confinament perimetral de la Conca d’Òdena, després que el 13 de març es prohibís l’entrada o sortida del perímetre dels municipis d’Igualada, Vilanova del Camí, Santa Margarida de Montbui i Òdena.

En la compareixença d’avui al migdia, la Portaveu del Govern ha manifestat que a partir d’avui, als municipis anteriorment esmentats se’ls aplicaran les mateixes mesures de confinament que s’apliquen a la resta e municipis de Catalunya.

No obstant, segons també s’ha manifestat, el dispositiu policial que fins ara s’ha realitzat per part del cos de mossos d’esquadra per garantir el confinament perimetral continuarà realitzant-se.

Per aquest motiu i en tant que des del SAP-FEPOL considerem que, després de l’anunci fet pel Govern de la Generalitat, no tindria cap mena de sentit continuar amb el dispositiu policial tal i com fins avui s’ha estat realitzant, en hem adreçat al Director General de la Policia per demanar-li un aclariment.

A l’efecte, la Direcció General ens ha manifestat que les mesures proposades avui pel Govern, resten pendents de la ratificació del Ministeri de Sanitat i mentre aquesta no arribi, caldrà mantenir el dispositiu com fins ara s’ha estat realitzant.

Així mateix en cap cas es pretén un relaxament de la població que fins avui s’ha vist afectada per les mesures extraordinàries que s’han mantingut sobre la Conca d’Òdena i per tant, alguns dels punts de control policial es continuaran mantenint.

A preguntes de la nostra organització sindical se’ns ha informat que la resposta de l’Executiu no hauria de demorar-se en excés i per tant hauria de ser relativament ràpida. Un cop quedi aprovada la decisió del Govern per part del Ministeri de Sanitat, el dispositiu ORIS podrà modificar-se.

Per tant, des de la nostra organització sindical estarem amatents als canvis que es puguin produir, més quan el Dispositiu ORIS ha mobilitzat en una primera fase, una gran quantitat d’efectius a qui es va arribar a canviar fins i tot la seva planificació a un horari de 4×2 i continua convocant a dia d’avui, dotacions de diverses regions policials.

Número de comunicat:
C-47/2020
Data: 
04/04/2020
Enllaç a PDF:
Clica aquí per descarregar-lo


Send this to a friend