El Ministeri de Sanitat ratifica l’aixecament del tancament de la conca d’Òdena

Després que ahir el Govern de la Generalitat proposés l'aixecament del tancament del perímetre de la conca d'Òdena, avui el Ministeri de Sanitat ha corroborat aquesta decisió

Barcelona, 5 d’abril de 2020.-

Ahir, el Govern de la Generalitat va comunicar la necessitat d’aixecar el tancament de la conca d’Òdena. Un tancament que es va iniciar el passat 13 de març i que ha tingut aïllades Igualada, Vilanova del Camí, Santa Margarida de Montbui i Òdena.

Tal i com la nostra organització sindical vas traslladar en el comunicat d’ahir 4 d’abril, després de la decisió presa pel Govern de la Generalitat calia ser ratificada pel Ministeri de Sanitat, ja que sense aquesta confirmació no es podia aixecar de manera definitiva el tancament de la conca d’Òdena.

Doncs bé! Avui, en la compareixença del Govern central, el Ministre de Sanitat aprovat l’aixecament del tancament i per tant, el dispositiu policial muntat a tal efecte, ja es pot desmuntar.

És per això que des del SAP-FEPOL, fent memòria, volem traslladar a tots els efectius policials que han participat en el tancament de la conca d’Òdena l’agraïment per l’esforç que heu fet durant tots aquests dies.

Gràcies perquè des del 13 de març heu aguantat jornades maratonianes de més 14 hores seguides, com a conseqüència d’un horari imposat en un primer moment, que tal i com denunciéssim per escrit, no respectava el descans que el Decret d’horaris estableix.

Gràcies perquè des del 13 de març heu aguantat un dispositiu que us ha estat sobreexposant (al nostre entendre de manera innecessària), ja que la presència de molts de vosaltres no era ni tant sols necessària.

Gràcies perquè malgrat estar a la zona 0 heu estat treballant malgrat, no se us ha facilitat tot el material de protecció necessari. La imatge d’alguns efectius policials sense material de protecció, compartint punt de tancament amb d’altres que sí en tenien, ha estat àmpliament observada durant aquests dies.

Per tant, des de la nostra organització sindical, un cop ratificat pel Govern de l’Estat el tancament de la conca d’Òdena, volem agrair l’esforç que el col·lectiu ha estat fent durant aquests dies. Novament heu estat a l’alçada. Novament heu tornat a demostrar que, quan s’hi ha d’estar, s’hi està! Avantposant el servei de seguretat pública a les conseqüències negatives que el COVID19 podia tenir contra la vostra integritat personal, o contra la de les vostres famílies, heu tornat a demostrar de quin tarannà està format el cos de mossos d’esquadra. SAP-FEPOL farà memòria!

Número de comunicat:
C-48/2020
Data: 
05/04/2020
Enllaç a PDF:
Clica aquí per descarregar-lo


Send this to a friend