FEPOL reclama celeritat a la Junta de Portaveus del Congrés per considerar les morts pe COVID19 dels serveis d’emergències, morts per contingència professional

Després que divendres passat demanéssim al Ministre de Seguretat Social el reconeixement com a mort per contingència professional, totes aquelles que el personal del servei d'emergències patissin per COVID19, avui FEPOL ha adreçat un escrit a tots els Grups Parlamentaris

Barcelona, 8 d’abril del 2020.-

Després que la Federació de Professionals de la Seguretat Pública de Catalunya (FEPOL), dins la qual hi està integrat el Sindicat Autònom de Policia (SAP), instés al Ministres d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions a considerar les morts del personal dels serveis d’emergències per COVID-19, com a morts per contingències professionals, ja tenim resposta del Govern de l’Estat.

En la compareixença que el Ministre de l’Interior va fer el passat 6 d’abril va admetre que arribats el moment, el Govern no serà “cicatero” en la nostra demanda. A l’efecte Grande Marlaska va manifestar que “cuando proceda y como proceda se considerará una enfermedad laboral” , reconeixent també que “si decimos que nuestros hombres y mujeres están en la vanguardia de la lucha contra el virus (…) evidentemente vamos a proceder en esos términos de reconocimiento que son los justos y necesarios”.

Per tant el Govern de l’Estat ha obert la porta a les demandes de la FEPOL. No obstant, la federació vol que la modificació normativa es produeixi de manera immediata i més quan, dia rere dia, es van succeint les morts de professionals dels serveis d’emergència.

És per això que en un nou escrit, FEPOL s’ha adreçat aquesta vegada a la Junta de Portaveus de tots els Grups Parlamentaris del Congrés dels Diputats, amb la intenció d’accelerar les pretensions manifestades pel Govern de l’Estat, per boca del Ministre de l’Interior, en la compareixença pública del passat dilluns.

En aquests nous escrits la federació, la qual recordem que incorpora l’àmplia majoria representativa del cos de mossos d’esquadra i una extensa representació de policies locals, ha instat a tots els grups a incentivar el debat parlamentari en el Congrés dels Diputats per tal de modificar la normativa vigent que permeti JA (avui millor que demà), considerar les morts produïdes pel COVID-19 de tots els professionals dels serveis d’emergència, com a morts per contingència professional.

Des de la FEPOL i des de la nostra organització sindical reclamem de tots els actors polítics, la màxima unitat per tal que aquesta modificació normativa es produeixi a la màxima brevetat possible. Tal i com s’ha dit anteriorment, les morts de professionals dels diferents cossos d’emergència es venen produint, malauradament amb una freqüència diària.

Per tant, considerem una responsabilitat ineludible dels Grups Parlamentaris del Congrés dels Diputats, la d’incentivar i afavorir la modificació de la normativa actual en pro de la justícia social que mereixen totes les persones professionals dels serveis d’emergències que han mort en l’exercici de les seves funcions.

ENLLAÇ A LA CARTA ENVIADA: clica aquí

Número de comunicat:
C-50/2020
Data: 
08/04/2020
Enllaç a PDF:
Clica aquí per descarregar-lo


Send this to a friend