UGT dona suport a la mesura proposada per FEPOL i reclama que les morts per COVID19 del personal dels serveis essencials siguin considerades morts, per accidents laborals.

Després de les demandes de SAP i de FEPOL, UGT ha emès una nota de premsa donant suport a les nostres demandes instant al Govern a reconèixer les morts per COVID19 de tots els professionals dels serveis essencials, com a morts per accident de treball

Barcelona, 13 de març de 2020.-

El passat 2 d’abril, la Federació de Professionals de la Seguretat Pública de Catalunya (FEPOL) i el Sindicat Autònom de Policia (SAP) instàvem al Ministeri de la Seguretat Social, a considerar les morts per COVID-19 del personal dels serveis d’emergències, com a morts per contingència professional. Una reclamació que es va fer extensiva pocs dies després a la Junta de Portaveus que formen tots els Grups de l’arc parlamentari del Congrés dels Diputats.

Tant la federació com la nostra organització sindical hem vingut reclamant la màxima protecció per les morts de tots els professionals i les professionals dels serveis d’emergència i que aquestes siguin considerades morts per accident laboral. De ser així es permetria assegurar els efectes de protecció i cobertura de les companyies d’assegurances que les Administracions tenen contractades, a les famílies d’aquells i aquelles que han donat la vida en la gestió de la crisi sanitària contra el SARS-CoV-2.

Doncs bé! Avui la Unió General de Treballadors (UGT) en vistes de les demandes de la FEPOL s’ha sumat a les nostres reclamacions. En aquets sentit, la principal central sindical de la Funció Pública ha emès una nota de premsa donant suport i ha demanat al Govern de l’Estat que “completi la mesura del Reial Decret 7/2020 de 12 de març” per tal que “a més de considerar accident laboral l’aïllament i el contagi per coronavirus, en el cas d’un desenllaç fatal de la malaltia, els col·lectius essencials (…) rebin els màxims efectes de protecció i cobertura si moren”.

Per tant, des del SAP i des de la FEPOL celebrem que el sindicat majoritari a nivell de Funció Pública i actor principal en la mesa de negociació estatal es sumi a les nostres demandes. A l’efecte considerem important afegir en aquesta reivindicació un actor tant important com la UGT.

Ara esperem doncs, que el Govern de l’Estat mogui fitxa i modifiqui tota la normativa per tal que les famílies d’aquells i d’aquelles professionals dels serveis essencials rebin el tracte que es mereixen per haver donat la vida per l’exercici de les seves funcions.

ENLLAÇ A LA NOTA DE PREMSA D’UGT: clica aquí

Número de comunicat:
C-55/2020
Data: 
13/04/2020
Enllaç a PDF:
Clica aquí per descarregar-lo


Send this to a friend