Haver d’anar als domicilis per fer les PCR disminueix el número de proves diàries

Després de la provisió del TSJC emesa ahir sobre l'obligatorietat de fer les proves de detecció del COVID-19 en els domicilis, l'àmplia majoria d'organitzacions sindicals considerem que hem fet un pas enrere

Barcelona, 15 d’abril de 2020.-

Ahir a la nit, com a conseqüència de la provisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) a la denúncia presentada per USPAC en relació a la realització a domicili de les proves PCR, la Direcció General de la Policia va emetre una nota informativa. Segons aquesta, el Departament d’Interior i a diferència del que s’estava fent fins ara ha de fer de manera obligatòria, les proves PCR als domicilis d’aquells que hàgiu estat confinats o amb simptomatologia. Inclosos tots aquells i aquells que heu rebut l’alta mèdica.

A més, segons el punt 6 de la Nota informativa “si transcorregut el període de 14 dies d’IT inicial previst amb caràcter general, no ha estat possible realitzar la prova PCR i la persona funcionària de la PG-ME passa a situació d’alta mèdica, no se li podrà planificar treball, en compliment del que estableix el citat requeriment judicial”.

Per tant, amb aquesta prèvia ha començat la reunió que avui, les organitzacions sindicals hem tingut amb Prefectura i la SGRH. A l’efecte s’ha confirmat el que no volíem! D’estar-se realitzant diàriament al Complex Central, però també en diferents regions i en alguns domicilis particulars, prop de 140 proves, per la provisió del TSJC se’n podran fer (segons els càlculs) només una quinzena.

Des del Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) s’ha lamentat la penosa situació a la qual hem arribat. Primer perquè si s’hagués creat el Grup de Gestió contra el SARS-CoV-2, que abans fins i tot de la crisi sanitària vam demanar (escrit d’11 de març), segurament estaríem en una altra situació.

En segon lloc, perquè tal i com alguns i algunes de vosaltres ja ens heu manifestat, el fet que efectius de la Divisió de Policia Científica es desplacin fins els vostres domicilis pot provocar que el veïnat tingui coneixement de la vostra condició de membre de la PG-ME i per tant, la vostra intimitat es vegi vulnerada, aspecte que també cal valorar. I en tercer lloc, perquè l’Administració (segons el punt 6è esmentat anteriorment) té la intenció de planificar festa a tots aquelles persones que, havent rebut l’alta mèdica, esteu esperant al vostre domicili per tal que se us faci la prova, cosa que evidentment us incrementarà el romanent.

En la reunió d’avui, tota la representació sindical a excepció d’USPAC hem reconegut que haver de sotmetre la realització de les proves al criteri del TSJC ha estat un pas enrere. Un tret al peu! A l’efecte l’àmplia majoria de la part social ha reclamat tornar al sistema que fins ahir mateix s’estava realitzant per part de la Divisió de Policia Científica, efectius de la qual havien acceptat voluntàriament realitzar les proves a totes les persones afectades. Des d’aquí el nostre agraïment.

És per això que, veient el posicionament de la TRISINDICAL, de SEIME, de SICME i d’AFITCME, des del SAP-FEPOL hem interpel·lat directament a USPAC per tal que presenti un escrit al TSJC, demanant la modificació de la provisió que ahir es va fer pública. A l’efecte veiem imprescindible tornar a donar la possibilitat a les persones membres del cos afectades pel COVID-19, a fer-se les proves de detecció de manera VOLUNTÀRIA i tal i com fins ara s’ha estat fent, al Complex Central o als punts regionals que s’havien previst (com avui a Girona o demà a Tarragona).

Per a la nostra organització sindical, tal i com s’ha insistit avui, la prioritat és que es facin les proves a la major brevetat possible i que aquestes es facin bé! Perquè el compliment de la provisió del TSJC alentirà i molt, la realització de les proves a la PG-ME.

Número de comunicat:
C-56/2020
Data: 
15/04/2020
Enllaç a PDF:
Clica aquí per descarregar-lo


Send this to a friend