Les coses són millorables, però no podem anar posant pals a les rodes!

Amb els serveis jurídics del SAP-FEPOL estem valorant com afrontem la nova situació generada per la provisió que el TSJC va emetre ahir a instàncies d'USPAC

Barcelona, 15 d’abril de 2020.-

Fa relativament poc que el Departament d’Interior havia començat a fer proves a les persones membres de la PG-ME que estaven confinades per simptomatologia de la COVID-19 o per contacte estret amb alguna persona infectada. Unes proves que, per informacions obtingudes per SAP-FEPOL, no s’estan fent ni tant sols a tot personal sanitari, de com a mínim alguns centres hospitalaris (Ex: Hospital Josep Trueta de Girona)

Malgrat el criteri inicial del Comitè Tècnic del PROCICAT de deixar-nos fora de la realització de les proves en considerar-nos col·lectiu de baix risc, la pressió de totes les organitzacions sindicals sense excepció, juntament amb la necessitat de tenir efectius per la gran quantitat de baixes mèdiques que estàvem patint, va fer que finalment el Departament comencés a fer proves a la PG-ME.

El ritme a l’inici de la realització de les proves era baix. Només es feien unes 40 proves diàries. No obstant això, gràcies a la implicació de la Divisió de Policia Científica, ahir s’havia arribat a un ritme que, en cas d’haver-se mantingut, hagués permès aquesta mateixa setmana (i segons informacions de Prefectura) haver fet la prova al 95% de les persones afectades. No obstant, la provisió d’ahir de la Sala de lo Social del TSJC a instàncies d’USPAC ha provocat un retrocés enorme en aquest objectiu col·lectiu.

A més, el conflicte obert per aquesta decisió afecta directament a part del col·lectiu el qual veurà com, lluny d’aplicar-se-li permís per deures inexcusables mentre espera en el seu domicili a que se li faci la prova PCR, veurà com li puja la bossa d’hores de romanent. Aquests extrems provocaran com no, que tots els sindicats haguem d’anar al Contenciós Administratiu per reclamar una qüestió que, d’haver continuat amb el sistema anterior, no l’haguéssim hagut d’afrontar.

Avui a Girona s’han desprogramat 91 recollides de mostres! Per demà a Tarragona se n’havien programat 110! En total 201 proves que ara no es faran pel retrocés que implica la provisió del TSJC, instada per USPAC.

És per això que, en vista de l’escenari produït i en defensa dels interessos de totes aquelles persones que us veieu afectades, des dels Serveis Jurídics del Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) estem valorant els passos a seguir per restablir la situació i accelerar el ritme de les proves que, amb la decisió d’USPAC hem perdut.

Si cal millorar les proves, el sistema de recollida, el personal que les realitza o el lloc on es recullen no s’ha de discutir d’inici, en el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Al nostre entendre es podria haver fet abans en el Comitè de Seguretat i Salut Laboral del cos de mossos d’esquadra. Un Comitè que es reunirà de manera extraordinària el proper divendres i que ho farà per cert, a instàncies de totes les organitzacions sindicals que formem part de la FEPOL.

Número de comunicat:
C-57/2020
Data: 
15/04/2020


Send this to a friend