FAQ’s davant la nova situació. Què passa amb les hores de romanent?

Després que s'hagin aturat les proves i estigueu esperant a casa a que se us la faci tal i com ha ordenat el TSJC, segur que se us han originat preguntes sobre el romanent i com actuar

Barcelona, 16 d’abril de 2020.-

Després que s’hagin anul·lat totes les proves de detecció de la COVID-19 però, estant en vigor l’ordre del TSJC de fer-se les proves en el domicili el conflicte, les preguntes que se us originen són moltes.

Què passa amb mi si tinc l’alta mèdica però des del servei em diuen que, per ordre judicial em quedi a casa? Se’m computen les hores, com a hores treballades? Se’m computa festa? I si és així, em puja el romanent?

Bé! El cert és que des del Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) considerem que mai s’hauria d’haver arribat a aquesta situació ja que, tal i com hem dit des de l’inici de la crisi que s’ha generat com a conseqüència de la provisió del TSJC, obligar a fer les proves als domicilis i no deixar-ho a la voluntarietat de la persona afectada, per nosaltres és un error.

Però trobats en la situació actual, ja en la reunió d’ahir, des de la nostra organització sindical vam plantejar a l’Administració què passa amb aquells que teniu dubtes sobre les vostres hores. A l’efecte, la SGRH considera que un cop rebuda l’alta mèdica no es donen els supòsits pels quals se’ns pot concedir el permís per deures inexcusables:

  • Simptomatologia compatible amb la COVID-19.
  • Contacte estret amb persones infectades per la COVID-19.
  • Persones amb especial sensibilitat a la COVID-19.

Al no complir-se cap d’aquests tres supòsits, al haver obtingut l’alta per prescripció mèdica però en compliment de l’ordre del TSJC, l’Administració té la intenció de planificar festa, cosa que suposaria un increment inevitable de les hores de romanent.

És per això que des de la nostra organització sindical ja ens hem posat a treballar en defensa dels interessos del col·lectiu i per tant proposem seguir les indicacions següents en cas de trobar-vos en aquesta situació:

  • Si tens l’alta mèdica però has d’esperar confinat fins que se’t realitzi la prova, demana a la teva oficina de suport, quines són les indicacions a seguir. Reclama un document per escrit amb el qual se t’ordena que et quedis a casa.

  • Amb el document de resposta a aquestes indicacions, demana el permís per deures inexcusables, fent constar que la teva prioritat és reincorporar-te al servei, però no ho pots fer per les mesures adoptades en la demanda número 8/2020 de la Sala Social del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

  • En cas que se’t denegui el permís per deures inexcusables, fes una captura de pantalla del portal ATRI de la denegació i posa’t en contacte amb els delegats del SAP-FEPOL a la reva regió policial. Caldrà iniciar per cadascun de vosaltres un procediment contenciós administratiu.

Tal i com hem fet en altres comunicats anteriors, des del SAP-FEPOL insistim en el fet que no s’hauria d’haver arribat a aquesta lamentable situació. No obstant, per haver-hi arribat el que no deixarem és, que a més de no fer-nos les proves, ens pugi el romanent.

Número de comunicat:
C-59/2020
Data: 
16/04/2020
Enllaç a PDF:
Clica aquí per descarregar-lo


Send this to a friend