No hi ha res pitjor que persistir en l’error a més, de culpabilitzar-ne als altres!

Malgrat l'àmplia majoria de la representació sindical veu el moviment d'USPAC com un pas enrere, aquesta es manté en l'error sense permetre que de manera voluntària, les persones afectades es puguin fer la prova de detecció de la COVID-19 tal i com s'ha estat fent fins ara

Barcelona, 17 d’abril del 2020.-

El conflicte continua i seguim sense que es facin proves de detecció de la COVID-19 a la PG-ME. Totes les organitzacions sindicals menys USPAC hem manifestat en els nostres comunicats que, passar a fer les proves als domicilis alenteix el ritme en la seva realització i que per tant, calia recuperar el sistema que fins fa poc donava la possibilitat a totes les persones VOLUNTARIES de poder-se-les fer.

Ja sigui en el Complex Central o de manera descentralitzada com s’havia proposat a Girona, Tarragona, Igualada, Manresa o La Seu d’Urgell cal continuar fent les proves. També segons el cas, en els propis domicilis. De no fer-ho els mossos i les mosses que resten a l’espera a que se li faci la prova, no podran acabar amb l’angoixa que aquesta situació els genera.

No obstant i malgrat el posicionament de SAP-FEPOL i de la TRISINDICAL ha estat àmpliament ratificat per tot el col·lectiu, USPAC segueix amb la seva intenció de persistir amb l’error, pretenent obligar al Departament d’Interior (tal i com així s’ha manifestat en el CSSLE celebrat avui) a fer les proves en els domicilis de totes les persones membres del PG-ME afectades per la COVID-19.

En cap cas, tal i com així s’ha esmentat en algun comunicat d’USPAC, hi ha un complot contra aquesta organització. Simplement, valorant criteris d’eficiència i seguretat, tota la resta pensem diferent.

Les xarxes socials i el boca a orella del col·lectiu reconeix que fer les proves als domicilis, alenteix la seva realització. Que és un pas enrere! Per tant és necessari canviar ja la situació! No podem excusar-nos en dos o tres falsos negatius per pretendre imposar una metodologia que tothom veu com un fracàs. I més quan de falsos negatius, no en queden ni exemptes les proves que els propis facultatius del sistema sanitari públic realitzen a la població en general.

Per tant, més enllà de les demandes que SAP-FEPOL ha fet a USPAC en les reunions conjuntes, no de desistir del procés, sinó de modificar la petició i permetre la realització voluntària de les proves tal i com fins ara s’estava fent, cal que el col·lectiu recolzi aquesta opció.

Perquè en l’acció sindical, totes les organitzacions ens podem equivocar. Però no hi ha res pitjor que un cop que tothom et diu que t’estàs equivocant, justifiquis l’error i et mantinguis en ell. És cert. Tal i com USPAC diu en el seu comunicat de 50/2020, cal donar suport als companys i a les companyes que estan aïllades. Totes les organitzacions sindicals sense excepció ho estem fent. Però la millor manera de poder-los-hi donar aquest suport, és permetent que se li faci les proves quan més aviat millor i que siguin ells i elles, les qui decideixin on se les han de fer.

Mentre això no succeeixi, SAP-FEPOL continuarà treballant i insistir per corregir un error i una situació que mai s’hauria d’haver produït.

Data: 
17/04/2020
Enllaç a PDF:
Clica aquí per descarregar-lo


Send this to a friend