SAP-FEPOL denuncia davant la Consellera de Salut el “segrest” que pateix la PG-ME per la manca de proves PCR

Malgrat haver rebut l'alta mèdica, molts mossos i mosses segueixen en els seus domicilis esperant que se'ls faci la prova PCR per reincorporar-se al servei

Barcelona, 28 d’abril del 2020.-

Avui, el Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) ha registrat un escrit adreçat a la Consellera de Salut de la Generalitat de Catalunya denunciant que les persones membres del cos de mossos d’esquadra continuen sense poder-ser fer les proves de detecció PCR per COVID-19.

Des que per la denúncia interposada per USPAC davant el TSJC es deixessin de fer proves voluntàries al Complex Central i a les Regions Policials com fins llavors s’estaven realitzant, molts mossos i mosses resten “segrestats” en els seus domicilis esperant a què se’ls realitzin les proves de detecció PCR.

Malgrat haver rebut l’alta mèdica, molts efectius han de romandre als seus domicilis esperant que se’ls facin les proves, quan d’haver continuat amb el sistema anterior, molt probablement ja s’haurien reincorporat al servei.

En l’escrit adreçat a la Consellera, la nostra organització sindical ha tornat a incidir en la necessitat d’incorporar dins del sistema sanitari públic tots aquells recursos privats que siguin necessaris per poder acabar amb aquesta kafkiana situació. Un aspecte ja demanat al Conseller d’Interior dos dies després, que es deixessin de fer proves a la PG-ME pel conflicte jurisdiccional que el Govern de Catalunya decretés per escrit al Ministeri de Sanitat, com a conseqüència de la provisió del TSJC.

A l’efecte, SAP-FEPOL ha exigit a la Consellera que trobi una solució immediata a la penosa situació que s’ha vist avesada la Policia de la Generalitat, la qual ha passat de realitzar més de 150 proves durant els dies previs a la provisió del TSJC, a no fer-ne cap a dia d’avui.

La nostra organització sindical considera patètica la situació que avui pateix la nostra policia, més quan encara tenim 1680 persones confinades amb la intranquil·litat de saber si estan infectades o no, i si poden contagiar per tant, a les famílies amb qui conviuen. Més enllà de les accions sindicals que realitzen algunes “organitzacions” sindicals, les Administracions tenen l’obligació de garantir la salut i la seguretat de les seves treballadores i dels seus treballadors. Des del SAP-FEPOL exigim per tant, que aquesta responsabilitat es dugui a terme ja, pel Govern de Catalunya.

ENLLAÇ A L’ESCRIT ADREÇAT A LA CONSELLERA: clica aquí

Número de comunicat:
C-71/2020
Data: 
28/04/2020
Enllaç a PDF:
Clica aquí per descarregar-lo


Send this to a friend