La proposta del Govern sobre la distribució del fons addicional és un insult i una vergonya!

La proposta que avui s'ha presentat a la Mesa General de la Funció Pública, a més de generar greuges entre les persones treballadores, pretén deixar fora el cos de mossos d'esquadra

Barcelona, 30 d’abril de 2020.-

Avui, el Govern ha traslladat a la Mesa General de la Funció Pública la proposta de distribució del fons addicional del 0,25% i del 0,30% de la massa salarial corresponents als exercicis acumulats del 2019 i 2020. Llegida la proposta, el Departament de Polítiques Digitals i Funció Pública ha proposat la distribució del fons addicional dels exercicis acumulats del 2019 i 2020 de tota la funció pública catalana, només per al personal sanitari, bombers, protecció civil i personal del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya.

A l’efecte des del Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) volem fer les següents consideracions:

1.- Aquesta proposta és un INSULT, una autèntica VERGONYA i una manca de respecte absoluta vers la Policia de la Generalitat – mossos d’esquadra. Amb la proposta suggerida, el Govern no fa cap mena d’esforç (com així pretén vendre a la societat) per compensar l’esforç de les persones treballadores.

2.- El Govern pretén redistribuir una quantitat acordada per a tota la Funció Pública (mitjançant el II Acord estatal entre Govern – Sindicats de 22 de març de 2018), per a uns sectors determinats, cosa que provocarà una vergonyant comparació entre la classe treballadora.

3.- Novament el Govern maltracta una institució com la del cos de mossos d’esquadra, el col·lectiu de la qual ha estat des del primer dia, en primeríssima línia en la gestió de la crisi sanitària. El mateix document del PROCICAT estableix com a peça fonamental a la Policia de la Generalitat, dins del Grup d’ordre en la gestió de la crisi sanitària.

4.- El Govern justifica la necessitat d’aprovar la proposta realitzada avui, en “l’alteració dels horaris, dels torns de treball, de les tasques habituals i inclús de la ubicació on normalment presten servei que han patit els col·lectius als quals pretén “compensar” pel seu esforç. Conseller Puigneró! Coneix la realitat del cos de mossos d’esquadra? Clarament es veu que no!

5.- El cos de mossos d’esquadra té a dia d’avui prop de 1700 persones confinades en els seus domicilis per exposició directa al SARS-CoV-2, el 50% de les quals han requerit una baixa mèdica superior als 14 dies! No obstant amb aquestes dades, Funció Pública no creu que la PG-ME “hagi estat un col·lectiu que ha estat prestant serveis directament vinculats amb la lluita contra aquesta pandèmia”.

6.- Segons la proposta “els professionals que no han estat en actiu durant part d’aquest temps com a conseqüència d’una baixa laboral per SARS-CoV-2 aquest temps s’entendrà com a temps efectiu de treball”. I la pregunta que és: i com s’hauria de comptabilitzar sinó?

Per tots els extrems exposats, des de la nostra organització sindical ens sumem a les manifestacions que l’àmplia majoria dels sindicats presents a la Mesa General de la Funció Pública ja han manifestat avui. NO! No acceptarem una proposta que no és un reconeixement. No acceptarem una proposta que provoca mal mirades entre les persones treballadores. I no acceptarem una proposta que a més deixa fora al cos de mossos d’esquadra.

La PG-ME ha estat un col·lectiu que ha lluitat i lluita en primera línia contra la COVID-19, que ha patit una alteració d’horaris que ens ha sobreexposat, que ha patit uns canvis de torns de treball i que ho ha fet a més, com la resta de col·lectius, amb un material de protecció insuficient. Tirar endavant aquesta proposta si així s’acaba fent tindrà conseqüències i una resposta contundent.

Número de comunicat:
C-74/2020
Data: 
30/04/2020
Enllaç a PDF:
Clica aquí per descarregar-lo


Send this to a friend