SAP-FEPOL es suma a la demanda de SICME i demana el retorn immediat del personal administratiu

La nostra organització sindical, tal i com ahir ho fes SICME, insta al Departament d'Interior a reincorporar de manera immediata a tot el personal administratiu

Barcelona, 30 d’abril del 2020.-

Ahir, el Sindicat de Comandaments de Mossos d’Esquadra (SICME) va emetre un comunicat en el que instava al Secretari General del Departament d’Interior “a donar a les instruccions adients perquè tot el personal administratiu que no disposi de les eines adients per fer teletreball (a nivell informàtic i de telecomunicacions) torni immediatament als seus llocs de treball”.

En el seu comunicat SICME denunciava no entendre que amb l’actualització del Pla de contingència del Departament d’Interior de 24 d’abril, no s’hagi fet efectiu el retorn de tot el personal administratiu de manera immediata, amb el ple exercici de les seves funcions.

A l’efecte, el Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) s’adhereix íntegrament als extrems manifestats per SICME en el seu comunicat i per tant, ens sumem a aquesta reclamació. Els membres del cos de mossos d’esquadra ja han patit les conseqüències de no tenir en les seves destinacions del personal administratiu.

Dificultats per tramitar gestions o peticions per problemes de vestuari, de vehicles o telecomunicacions són algunes conseqüències que els membres del cos de mossos d’esquadra que estan treballant pateixen per no tenir personal administratiu en els seus llocs de treball. A més recordem que el pagament d’hores extraordinàries i de nocturnitat no s’ha pogut realitzar per aquesta manca de personal administratiu en els seus llocs de treball i per no poder assegurar per tant, una correcta imputació horària.

Tal i com SICME ha manifestat en el seu comunicat i essent conscients que ja han passat set setmanes des que es decretés l’estat d’alarma, des de la nostra organització sindical considerem que a dia d’avui, la situació no és la mateixa i per tant, la incorporació d’aquest personal en els seus llocs de treball ja s’ha de produir.

L’acumulació de càrrega de treball que el personal administratiu està amuntegant en les diferents comissaries d’arreu del territori és una mostra clara que el teletreball (per la manca de material informàtic) no s’està realitzant en la mesura necessària que el cos de mossos d’esquadra necessita.

És per això que, la nostra organització sindical insta amb aquest comunicat al Departament d’Interior, tal i com ahir ho fes SICME, a donar les ordres oportunes per tal que el personal administratiu es reincorpori a la major brevetat possible.

ENLLAÇ AL COMUNICAT DE SICME: clica aquí

Número de comunicat:
C-73/2020
Data: 
30/04/2020
Enllaç a PDF:
Clica aquí per descarregar-lo


Send this to a friend