Es convoca sessió extraordinària del Consell de la Policia per al proper dimecres 6 de maig

Després que aquest matí es presentés la documentació necessària per convocar el Consell de la policia extraordinari, aquesta tarda se'ns ha comunicat que es convocarà el proper dimecres dia 6

Barcelona, 1 de maig de 2020.-

Avui 1 de maig, els sindicats SAP, SEIME, SICME, i AFITCME (tots dins l’òrbita de la FEPOL), juntament amb els Consellers Josep Ramón Sanahuja i Toni Castejón hem presentat la documentació necessària per convocar de manera extraordinària el Consell de la Policia.

A l’efecte, tots els signants de la petició hem justificat aquesta necessitat, després que a la Mesa General de la Funció Pública celebrada ahir, el Conseller Puigneró menystingués a les persones membres de la Policia de la Generalitat – mossos d’esquadra en la proposta de distribució dels Fons Addicionals del 0,25% i del 0,30% de la massa salarial corresponents als exercicis acumulats del 2019 i 2020.

Doncs bé! Aquesta tarda se’ns ha comunicat que després de la nostra petició, al haver-la fet més d’una tercera part del Consell, tal i com estableix l’article 13 del Decret 145/1996 de 30 d’abril, s’ha previst convocar-lo en sessió extraordinària i per videoconferència el proper dimecres dia 6 de maig.

Així mateix els punts de l’ordre del dia seran els que les organitzacions sindicals i els conseller Sanahuja i Castejón hem proposat i que recordem són els següents:

  1. Anàlisi i valoració de la gestió contra el SARS-COV-2 en el cos de mossos d’esquadra.
  2. Estat dels temes tractats a la Mesa General de la Funció Pública de 30 d’abril del 2020.
  3. Estat de tramitació i publicació de l’Acord de 20 de febrer de 2020 de jubilació anticipada i millora de les condicions laborals del cos de mossos d’esquadra.

Per tant, des del Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) traslladarem i denunciarem en el proper Consell, al qual esperem l’assistència del representant de Funció Públic, el menyspreu que el Govern de la Generalitat, però especialment el Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública ha fet a les persones membres de la Policia de la Generalitat en la reunió d’ahir.

Així mateix, tal i com hem fet avui, reclamarem que es traslladi al Govern la necessitat de rellevar del seu càrrec a un conseller que ni creu en les persones que formem part dels serveis públics, ni en la negociació col·lectiva amb les organitzacions sindicals que les representen.

Alhora i com no podria ser d’una altra manera denunciarem totes aquelles qüestions que des de l’inici de la crisi sanitària ha estat patint i encara pateix el nostre col·lectiu, les quals semblen que per al Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública han passat desapercebudes.

Número de comunicat:
C-77/2020
Data: 
01/05/2020
Enllaç a PDF:
Clica aquí per descarregar-lo


Send this to a friend